ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον της Minoan

0

Σε συμφωνία με τη Zachary Asset Holdings (ZAH) για την πώληση του τμήματος ταξιδίων και αναψυχής της Stewart Travel, με έδρα στη Γλασκόβη, προχώρησε η Minoan έναντι 6,56 εκατ. λιρών, ολοκληρώνοντας άλλο ένα βήμα στο στόχο της να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του πολυτελούς resort στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς, η ZAH θα δανείσει στη Stewart Travel περί τις 782.000 λίρες για αποπληρωμή του χρέους της στη Minoan.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η απόφαση εκποίησης του τμήματος ταξιδίων και τουρισμού παρότι δεν ήταν εύκολη, κρίθηκε αναγκαία καθώς δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει κεφάλαια με αποδεκτούς όρους για να επεκτείνει το τμήμα στους ρυθμούς που προέβλεπε ο προγραμματισμός. H ZAH ανέλαβε το χρέος της Minoan τον Ιούλιο.

Μετά την άδεια για το πρότζεκτ της Κρήτης, ο όμιλος πλέον χρειάζεται να συγκεντρώσει τις προσπάθειές του στη βελτιστοποίηση της αξίας του έργου και στη δημιουργία εσόδων για τους μετόχους, επισημαίνει η Minoan.

Έπειτα από την πώληση, η Minoan θα συνεχίζει να οφείλει στη ZAH 900.000 λίρες.

Μετά την πώληση, ο διευθύνων σύμβουλος των Minoan και Stewart Travel, Duncan Wilson, και οι Rick Green και Brian Cassidy, μέλη της ομάδας μάνατζμεντ, θα διατηρήσουν το 25% του μεριδίου της Brooklyn Travel Holdings, μητρικής της Stewart.

Η Minoan αναφέρει ότι προσπάθησε να διασφαλίσει ότι η Stewart Travel θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς μετά την πώλησή της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ