ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στο Μ. Ανδρουλάκη απαντούν οι Σ. Βουρβαχάκης και Γ. Σταράκης

0

          Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/09/2018 μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη από τον κύριο Μιχάλη Ανδρουλάκη.  Στην ανακοίνωση που του έγραψαν ως απάντηση στην ανεξαρτητοποίησή μας ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγορεί για σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους.  Θα περιμέναμε να κάνει την αυτοκριτική του και να εξηγήσει στους Ρεθεμνιώτες γιατί η δημοτική παράταξη « Ρέθυμνο – Αλληλεγγύη – Ανατροπή» οδηγήθηκε σε διάλυση.  Η παράταξη διέλυσε και την αποκλειστική ευθύνη έχει ο κ. Ανδρουλάκης που αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν πάρα πολλά πράγματα που αποδεικνύουν την ανικανότητα και την ανεπάρκειά του.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Η δημοτική παράταξη « Ρέθυμνο – Αλληλεγγύη – Ανατροπή» ιδρύθηκε στις 17/02/2014 από λαϊκή συνέλευση στην οποία μετείχαν μέλη του Σύριζα, των Ανελ και των ανένταχτων ενεργών πολιτών της πόλης.  Σκοπός της ήταν η Αλληλεγγύη και η Ανατροπή στον Δήμο Ρεθύμνου.  Αλληλεγγύη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και Ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου στον Δήμο Ρεθύμνου.  Με μια διαδικασία παρωδία, μια στημένη διαδικασία εκλογής εκλέχτηκε ο κ. Ανδρουλάκης επικεφαλής αυτής της παράταξης.  Γιατί διαδικασία παρωδία?  Την ημέρα της εκλογής ο κ. Ανδρουλάκης και οι κομματικοί του φίλοι κάλεσαν με γραπτά μηνύματα και με τηλέφωνα τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης να γραφτούν στην παράταξη και να ψηφίσουν για τον υποψήφιο επικεφαλή.  Ξαφνικά εκατοντάδες φοιτητές από Θεσσαλονίκη, Γιάννινα, Πάτρα κλπ χωρίς να γνωρίζουν καν τους υποψήφιους ήρθαν, γράφτηκαν, ψήφισαν και απεχώρησαν με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.      Αυτό είναι δημοκρατική διαδικασία για τον κύριο Ανδρουλάκη και την κομματική του παρέα.

Μετά την πρώτη μετεκλογική συνέλευση ο κύριος Ανδρουλάκης δεν ξανασυγκάλεσε γενική συνέλευση παραβιάζοντας τις βασικές αρχές λειτουργίας της παράταξης παρά τις συνεχείς μας εκκλήσεις.  Φοβόταν προφανώς ότι αυτή τη φορά δεν θα μπορούσε να μας κοροϊδέψει ξανά.  Μόνο εκεί θα μπορούσαν να λυθούν τα σημαντικά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε.  Επέλεξε να λειτουργεί την δημοτική παράταξη ως κομματικό παραμάγαζό του, σταμάτησε να συγκαλεί την δημοτική ομάδα και αρκέστηκε να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο και να διαβάζει τα κείμενα που του έγραφαν οι κομματικοί του φίλοι.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και συνεννοήσεις που έκανε με τον νυν δήμαρχο Ρεθύμνου για εκλογική τους συνεργασία στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019.  Δεν μας κάλεσε να μας ρωτήσει γι’ αυτό το μείζον θέμα.  Όπως φαίνεται λοιπόν το διαζύγιό μας με τον κ.  Ανδρουλάκη ήταν οριστικό και ήταν αδύνατο να παραμείνουμε γι’ αυτό προχωρήσαμε στην ανεξαρτητοποίησή μας.

Επίσης πρέπει να απαντήσουμε και σε πολλά από τα ψεύδη που περιέχει η ανακοίνωση του κ. Ανδρουλάκη.

Μας κατηγορεί για σχέσεις με ακροδεξιούς κύκλους.  Να θυμίσουμε λοιπόν στο κ. Ανδρουλάκη γιατί φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη τα άτομα στα οποία αναφέρεται είναι εκείνα που τον βοήθησαν στην στελέχωση του ψηφοδελτίου του, που έτρεξαν να φέρουν ψήφους και του έφεραν μάλιστα αρκετούς.  Αυτοί οι “ακροδεξιοί” μετείχαν στο ψηφοδέλτιό του και τον έφεραν ψηλά στις εκλογές.  Τι συμβαίνει λοιπόν?  Το 2014 ήταν πατριώτες, δημοκράτες, αντιμνημονιακοί και το 2018 έγιναν ακροδεξιοί φασίστες?  Ας το ξεκαθαρίσει αυτό στους Ρεθεμνιώτες που τον ψήφισαν.

Άλλο μεγάλο ψέμμα είναι η στάση του στην υπόθεση Ρίχτερ.  Αλήθεια κε Ανδρουλάκη ποιοί έφεραν στο Ωδείο Ρεθύμνου τον Γερμανό καθηγητή Ρίχτερ και μετά την αντίδραση του κόσμου τον βράβευσαν εν κρυπτώ εντός  του Πανεπιστημίου?  Γιατί δεν αντέδρασε τότε με αυτή την μεθόδευση ο κ. Ανδρουλάκης?   Προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τους κομματικούς του φίλους.  Πιστεύει αλήθεια ότι χωρίς την αντίδραση του λαού το Πανεπιστήμιο μόνο του θα προχωρούσε στην ανάκληση του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης?

Κάναμε μεγάλο αγώνα τότε μαζί με όλο τον κόσμο να μην γίνει η εκδήλωση στο Ωδείο και συγκεντρώσαμε πάνω από 2000 υπογραφές πολιτών του Ρεθύμνου που αντιδρούσαν σε αυτή την προσβλητική απόφαση αναγόρευσης.  Δεχτήκαμε λάσπη από τον κ. Ανδρουλάκη και την παρέα του που ταυτίστηκε με τον κ. Ρίχτερ και ούτε λίγο, ούτε πολύ μας χαρακτήρισε “χουντικούς”.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε εκατοντάδες σελίδες με τα λάθη που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης και τους κακούς του χειρισμούς σε σημαντικά θέματα του Δήμου.  Τι να πρωτοθυμηθούμε :

α) Την καταστροφική του στάση στην ζώνη των 800 μέτρων?

β) Την αδιαφορία του στον έλεγχο της ΚΕΔΗΡ?

γ) Την λιγόψυχη στάση του κατά του συνυποψηφίου μας Νεκτάριου Μεταξάκη στην διαδικασία του συμπαραστάτη του Δημότη?

δ) Την επιλεκτική του προτίμηση στις παρατάσεις έργων των εργολάβων που είναι κομματικοί του φίλοι?

ε) Την αδιάφορη στάση του όταν γινόταν η εκδίκαση της τέταρτης έδρας του συνδυασμού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων?

Επιπλέον, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον κ. Ανδρουλάκη να ξαναδιαβάσει το πλαίσιο αρχών και τις βασικές αρχές λειτουργίας του συνδυασμού   « Ρέθυμνο – Αλληλεγγύη – Ανατροπή»  γιατί με τις πρακτικές που ακολούθησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δυστυχώς το κατάντησε κουρελόχαρτο και θα πρέπει να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη από όλους που τον ψήφησαν για να κάνει την Ανατροπή στον Δήμο και αντί αυτού κάνει συμφωνίες και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι με τον Δήμαρχο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Τελειώνοντας να ξεκαθαρίσει στους δημότες ποια στάση θα ακολουθήσει και τι θα ψηφήσει στα σπουδαία ζητήματα του Δήμου όπως το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2019.

Αν ακολουθήσει την τακτική της κοπάνας όπως έκανε στη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να μας δικαιολογήσει αν αυτή η αλλαγή στη στάση του οφείλεται στην εκλογική του συνεργασία με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΤΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ