ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πιο δύσκολο στην εξουσία είναι, όχι πότε και πως θα την κατακτήσεις, αλλά πότε και πως θα την εγκαταλείψεις.

0

Παρακολουθώντας τις δημόσιες ανακοινώσεις  τόσο του τοπικού βουλευτή της ΝΔ όσο και του σημερινού δημάρχου προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ισχύει. Η Ν.Δ. έχει ανάγκη το σημερινό δήμαρχο ή ο δήμαρχος έχει ανάγκη τη Ν.Δ. Και τούτο γιατί αποδέχομαι ότι και οι δύο λένε…τη δική τους αλήθεια.

Πιστεύω τα λεγόμενα του δημάρχου περί ιδιωτικής του συνάντησης με τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά δε μας είπε το ποιος ή ποια έχει διαφημίσει στον πρόεδρο το έργο του, που επί 13 χρόνια ολοκληρώνει…ο αναντικατάστατος.

Ο Πατούλης πάντως δεν πιστεύω (αρκετά ζόρια τραβάει για την δική του αναβάθμιση), μάλλον γυναικείο άρωμα μυρίζει…από τα παλιά.

Πιστεύω τα λεγόμενα του τοπικού βουλευτή γιατί αυτός είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της νομαρχιακής ΝΔ και θεματοφύλακας των κομματικών διαδικασιών, γνωρίζει προσκήνιο και παρασκήνιο και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του (στο «βασίλειο» του)…ακόμα και από τη συνάδελφο ξαδέρφη του.

Δεν πιστεύω ότι η επίσπευση των εσωτερικών διαδικασιών έγινε για να προλάβει το «κακό» που πιθανόν να επιβαλλόταν άνωθεν αλλά περισσότερο για να συσπειρώσει το χώρο του, αποθαρρύνοντας ανταρσίες ή προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών. Μια επίσπευση ομολογουμένως άκομψης λόγω της προειλημμένης απόφασης στήριξης στο Θ. Νίνο. Έχω αναφερθεί επ΄αυτού σε προηγούμενο άρθρο μου (Ξέρεις να κλέψεις;…Ξέρω. Ξέρεις να κρυφτείς;…Όχι!…Τότε μην κλέβεις.)

Μετά την αποτυχημένη βολιδοσκόπηση του σημερινού δημάρχου για τη δημιουργία κοινού συνδυασμού με τον, μέχρι πρότινος, ορκισμένο αντίπαλο του, Θ. Νίνο στράφηκε και προς τον έτερο τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μήπως βρει εκεί διαθέσιμο το άλλο δεκανίκι. Υποθέτω ότι προσπάθησε να τον πείσει ότι το πολιτικό «φτύσιμο» που επιφύλαξε στον κομματικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ επί 13 χρόνια δεν ήταν απαξιωτικό αλλά δροσιστικό!...για να ξυπνήσει.

Ως καλός δικηγόρος ξέρει να βαπτίζει το κρέας ψάρι αλλά στην προκειμένη περίπτωση το ψάρι έχει αρχίσει να μυρίζει!...για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία των δύο νέων συνδυασμών τότε σίγουρα θα οδηγηθούμε σε δεύτερη Κυριακή οπότε the game is over για το σημερινό δήμαρχο. Άραγε μπορεί να διαχειριστεί την ήττα του;

Το πιο δύσκολο στην εξουσία είναι, όχι πότε και πως θα την κατακτήσεις, αλλά πότε και πως θα την εγκαταλείψεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ