ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Bosch χρησιμοποιεί αισθητήρες και στις ελαιοκαλλιέργειες

0

Η Bosch, έχοντας ως όραμα την αειφόρο ανάπτυξη, έχει εγκαταστήσει στον πρότυπο ελαιώνα «Αειφόρο Λιοστάσι», μια πρωτοβουλία της BASF, αισθητήρες που έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο Internet.

Οι εν λόγω αισθητήρες που μετρούν τη θερμοκρασία και υγρασία αέρα, καθώς και την υγρασία εδάφους, μεταφέρουν τις τιμές μέτρησης με ασφάλεια στο smartphone του χρήστη, μέσω του Bosch-Cloud. Kατ’ αυτό τον τρόπο, ο αγρότης έχει έγκαιρη και σωστή πληροφόρηση ανά πάσα στιγμή για την κατάσταση της καλλιέργειάς του, πράγμα που του δίνει τη δυνατότητα να λάβει προληπτικά μέτρα για το παγετό ή την υπερβολική ζέστη ή το πότισμα.

Για να αποκτήσει κανείς τους «έξυπνους» αισθητήρες της Bosch, το μόνο που απαιτείται είναι μια ετήσια συνδρομή, η οποία έχει τη δυνατότητα ακύρωσης ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα ο χειρισμός τους αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς ο αγρότης τοποθετεί τον αισθητήρα στο έδαφος, εγκαθιστά την σχετική εφαρμογή στο smartphone ή tablet του και είναι έτοιμος!

Η Bosch μέσω της τεχνολογίας των «έξυπνων» αισθητήρων δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες του σήμερα και του αύριο να κάνουν την καλλιέργεια ποιοτικότερη, αποδοτικότερη και περισσότερο επικερδή.

Το «Αειφόρο Λιοστάσι», ο πρότυπος ελαιώνας της BΑSF, της κορυφαίας χημικής εταιρείας στον κόσμο σε συνεργασία με πέντε επιλεγμένους εταίρους, ένας εκ των οποίων είναι και η Bosch Ελλάδας, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 2018 στην περιοχή Λιρά Λακωνίας, παρουσία καλλιεργητών, ερευνητών και περιβαλλοντολόγων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ