ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Αρκάδια»: Για 78η χρονιά τιμούν τη μνήμη των ηρώων της Μονής Αρκαδίου

0

Για 78η χρονιά διοργανώνονται και φέτος τα «ΑΡΚΑΔΙΑ» που αποτελούν την πιο παλιά από πλευράς ιστορικότητας αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Με βαθιά κατάνυξη και ειλικρινή σεβασμό, εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εθελοντές από το Ρέθυμνο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα τιμούν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου.

Τα 78α Αρκάδια στο Ρέθυμνο και στο σύνολό τους, θα πλαισιώσουν πολιτιστικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά σωματεία, οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, έχοντας συνείδηση της ευθύνης που έχουν επωμιστεί, επιχειρούν φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα.

Στο αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 3ης και της Κυριακής 4ης Νοεμβρίου 2018 δεσπόζουν ο αγώνας δρόμου των 6 χιλιομέτρων, το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι», οι αγώνες δρόμου για μαθητές και μαθήτριες σχολείων και βέβαια ο κλασικός και ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ.

Φέτος το αθλητικό καλεντάρι εμπλουτίζεται με τον αγώνα του δυναμικού βαδίσματος των 22,4 χλμ. επί της Αρκάδιας διαδρομής και τους αγώνες δρόμου και σφαιροβολίας για αθλητές ΑΜΕΑ.

Επίσης, η διοργάνωση των 78ων Αρκαδίων θα είναι αφιερωμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης και της ενδοχώρας του Νομού Ρεθύμνης, καθώς το πρωί της Κυριακής θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ποικίλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, εντός του γηπέδου της Σοχώρας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ