ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέα αγκυροβόλια στη μαρίνα Ρεθύμνου

0

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του συστήματος μονίμων αγκυροβολίων στη μαρίνα του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στους προβλήτες Α,  C  (θέση πρόσδεσης ιστιοπλοϊκών σκαφών) και D.

Στο πλαίσιο των εργασιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από πόρους του Δ.Λ.Τ.Ρεθύμνου, αφαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν όλα τα παλαιά υλικά πρόσδεσης των σκαφών και στη θέση τους τοποθετήθηκαν καινούργιες αλυσίδες, ναυτικά κλειδιά και σχοινιά. Επιπλέον, στο κάθε σημείο πρόσδεσης δημιουργήθηκαν δύο σημεία αγκύρωσης για κάθε σκάφος, με πλωτή σημαδούρα για την υπόδειξη της εκάστοτε θέσης.  Για την διασφάλιση της πρόσδεσης των σκαφών, ορισμένα μεταφέρθηκαν σε περισσότερο κατάλληλες θέσεις.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων σκαφών ότι η κατάσταση των νέων αγκυροβολίων, (οπότε και η ασφάλεια των σκαφών τους), εξαρτάται κυρίως από τον χειρισμό των ιδίων. Τυχόν παρεμβάσεις με πρόσθετα υλικά όπως πχ άγκυρες, αλυσίδες και σχοινιά, ενδέχεται να αλλοιώσουν  το υπάρχον σύστημα πρόσδεσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οποιαδήποτε δε φθορά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την  αντικατάσταση ή επισκευή στο αγκυροβόλιο,  στο εξής θα βαρύνει τους ίδιους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ