ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: 2 εκ. ευρώ για να μπει τέλος στα προβλήματα ύδρευσης του Μυλοποτάμου

0

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξανδρου Χαρίτση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με ποσό χρηματοδότησης 2.504.000 ευρώ το έργο με τίτλο «Αξιοποίηση γεώτρησης Δαμαβόλου και την ενίσχυση των υδραγωγείων των οικισμών Δαμαβόλου – Αβδανίτες – Αλιάκες – Κεφάλι - Αγ. Μάμας – Αργουλιό – Καστρί – Αβδελά – και υδραγωγείο Εξάντης – Μελιδόνι – Πέραμα.» Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα επιλύσει χρόνιες ανάγκες για την ύδρευση μιας μεγάλης περιοχής του δήμου, με σύγχρονα δίκτυα και επάρκεια νερού για τους κατοίκων των οικισμών.

Ειδικότερα, η αξιοποίησης της υφιστάμενης γεώτρησης Δαμαβόλου έρχεται να επιλύσει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης, των οικισμών Δαμαβόλου, Αβδανίτες, Αλιάκες, Κεφάλι, Άγιος Μάμας, Αργουλιό, Καστρί και Αβδελά ενώ θα κατασκευαστούν νέες δεξαμενές για τους οικισμούς Εξάντη,  Μελιδόνι και Πέραμα με διαχωριστικά δίκτυα για την ύδρευση και την άρδευση. Με πάγια τακτική και γνώμονα την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων, το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα των μεγάλων παρεμβάσεων για την ορθολογική αξιοποίηση του νερού προς όφελος των δημοτών και σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση για την ικανοποίηση του αιτήματος που του υποβλήθηκε από την Δημοτική Αρχή του Μυλοποτάμου και εκφράζει την ικανοποίηση του για την συνέχιση και ενίσχυση του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» διότι έχει αποδειχθεί σημαντικό εργαλείο υλοποίησης ζωτικών παρεμβάσεων και έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ