ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Γαύδος: Ανοίγει το σχολείο για το Χρήστο, το Νικόλα και την Κέλλη

0

Ηχεί ξανά το κουδούνι στο μοναδικό σχολείο που παρέμενε κλειστό

Με καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων αρχίζει η νέα σχολική χρονιά για τους τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου. Η πολυπόθητη λύση για τη στελέχωση του σχολείου δόθηκε με τη δεύτερη φάση τοποθετήσεων αναπληρωτών, με μια δασκάλα από τα Χανιά που είχε εκφράσει την επιθυμία της να υπηρετήσει στο ακριτικό νησί, να ταξιδεύει σήμερα για τη Γαύδο.

«Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη. Τα παιδιά περιμένουν πως και πώς να ανοίξει το σχολείο και εμείς χαλαρώνουμε λίγο γιατί η συγκεκριμένη δασκάλα ήθελε να έρθει στη Γαύδο κι αυτό είναι το σημαντικό», τόνισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου.

Ο Χρήστος, ο Νικόλας και η Κέλλη που όλες τις προηγούμενες ημέρες ζούσαν με την αγωνία αν θα βρεθεί δασκάλα πρόθυμη να μεταβεί στο νησί τους, αναμένεται την Τρίτη 9/10 να καθίσουν στα θρανία.

«Ελπίζουμε όλα να είναι καλά από δω και πέρα . Το μόνο κακό ήταν που είχαν την ανησυχία τα παιδιά μήπως χρειαστεί να φύγουμε για να πάνε σχολείο κάπου στην Κρήτη, πράγμα που δεν το θέλουνε καθόλου. Τώρα ηρέμησαν» σημείωσε η κάτοικος της Γαύδου Έφη Γεωργάκα – Λουγιάκη.

Το δημοτικό σχολείο Γαύδου παραμένει κλειστό από τις 14 Σεπτεμβρίου οπότε και η εκπαιδευτικός που τοποθετήθηκε αρχικά, δίδαξε για μια και μοναδική φορά, πριν παραιτηθεί και επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται για οικογενειακούς λόγους, αφήνοντας τη θέση κενή και τους τρεις μαθητές μετέωρους.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ