ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διεθνές Workshop στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: "On the Place of Case in Grammar"

0

Διεθνές Workshop

On the Place of Case in Grammar (PlaCiG) (with special reference to the diachrony of case systems and the interaction between cases and prepositions)

18-20 Οκτωβρίου 2018

Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία»

Νικολάου Ψαρρού 46, Ρέθυμνο

Γιατί κάποιες γλώσσες έχουν πτώση, και κάποιες άλλες όχι; Τι συνέβη στην Ελληνική γλώσσα και χάθηκε η δοτική; Ποια είναι η σχέση μεταξύ πτώσεων και προθέσεων; Γιατί η «δοτική της συνοδείας» των Αρχαίων Ελληνικών εκφράζεται στα Νέα Ελληνικά με προθετικές φράσεις που εισάγονται με την πρόθεση «με»; Το διεθνές Workshop “On the place of case in Grammar” (PlaCiG)  θα επιχειρήσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. 23 ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν αυτά και άλλα ερωτήματα αντλώντας επιχειρήματα από διαφορετικές γλώσσες και γλωσσικές οικογένειες. Tην τελευταία ημέρα του Workshop θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική και την ιστορία της. Γλώσσα των εργασιών θα είναι η αγγλική.

Το Workshop διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος 'Investigating Variation and Change: Case in diachrony' (AH/P006612/1) Arts and Humanities Research Council (AHRC) από όπου και θα χρηματοδοτηθεί. Υπεύθυνες ερευνήτριες του προγράμματος είναι η Χριστίνα Σεβδαλή (Ulster University) και η Έλενα Αναγνωστοπούλου (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Ιστοσελίδα: https://www.ulster.ac.uk/conference/placig

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ