ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ενα βήμα πιο κοντά στην παραίτηση ο Νίκος Κοτζιάς

0

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραίτηση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καθώς φαίνεται ότι οι σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται στο σημείο μηδέν.

Η αφορμή δόθηκε μετά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την αντιπαράθεση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Ο κ. Κοτζιάς εμφανίζεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξόδου από την κυβέρνηση καθώς θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε όταν έγινε στόχος επιθέσεων στο υπουργικό συμβούλιο από τον κ. Καμμένο.

Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν στην «Κ» ότι ο κ. Κοτζιάς «εθίγη τρομερά από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια» καθώς και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα επιθέσεις.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταθέσει νόμο ελέγχου των απορρήτων κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (και άλλων υπουργείων) κατά το πρότυπο που έχει κάνει ήδη το υπουργείο Εξωτερικών.

Η εμφάνιση του κ. Κοτζιά να τελεί υπό παραίτηση έχει προκαλέσει ήδη αρκετές συζητήσεις στη Βασιλίσσης Σοφίας, δεδομένου ότι βρίσκονται ανοιχτά διάφορα μέτωπα στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής.

Οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση εκκρεμούν, ο κ. Κοτζιάς επρόκειτο να συμπροεδρεύσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, ενώ από χθες άνοιξε ένα νέο μέτωπο στην Ανατολική Μεσόγειο, με τους Τούρκους να «βγάζουν» ξανά το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» και να αμφισβητούν την ΑΟΖ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ελλάδας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ