ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ενδοοικογενειακός πόλεμος» στο τοπικό ΚΙ.ΝΑΛ.

0

Σε «ενδοοικογενειακό πόλεμο» στο τοπικό Κίνημα Αλλαγής, έχει μετατραπεί η υποψηφιότητα του πρώην αστυνομικού Γιώργη Παπακωνσταντή για τον Δήμο Μυλοποτάμου. Διενέξεις, αντιπαραθέσεις και έντονο παρασκήνιο, σηματοδοτούν την πορεία Παπακωνσταντή προς το Δημαρχείο του Περάματος, καθώς ο ίδιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, οπότε θα επιθυμούσε και την στήριξη του Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο, πλειάδα κομματικών του συντρόφων είναι ήδη στελέχη της παράταξης του νυν Δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου. Μάλιστα,  ο γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΚΙ.ΝΑΛ. κ. Μιχάλης Σαρρής αλλά και το βασικό στέλεχος των τοπικών οργανώσεων Μανώλης Καλυβιανάκης, έχουν θέσεις Αντιδημάρχων στον Μυλοπόταμο, όπως και ο Μιχάλης Σωπασής από το Μπαλί, σημαίνον στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, που διατέλεσε Αντιδήμαρχος του κ. Κόκκινου από το 2014 έως το 2017 και συνεχίζει να είναι στο πλευρό του.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του σημερινού δημάρχου προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, γεγονός, που φαίνεται να εντείνει το ζήτημα για τον κ. Παπακωνσταντή, ο οποίος ευθέως μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής ζήτησε την παραίτηση του Γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΚΙ.ΝΑΛ. κρίνοντας, ότι ο εν ενεργεία αντιδήμαρχος του κ. Κόκκινου δεν μπορεί να είναι σε θέση να είναι επικεφαλής των οργάνων που θα κρίνουν σε ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα δοθεί κομματική στήριξη. Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ. Παπακωνσταντής «Δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Σαρρή. Όμως ο  κ. Σαρρής είναι αντιδήμαρχος του κ. Κόκκινου και γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Στην διαδικασία να επιλέξει το ΚΙΝ.ΑΛ ποιον υποψήφιο θα στηρίξει, αυτά τα δύο καθήκοντα συγκρούονται. Αυτό είναι κατανοητό από όλους».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, ότι «Εγώ δεν απευθύνομαι μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ οι δημότες του δήμου Μυλοποτάμου. Για να μιλήσουμε λίγο ιστορικά το 2014 το ΠΑΣΟΚ έψαξε αλλά δεν βρήκε υποψήφιο για το δήμο Μυλοποτάμου και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να συμμετάσχουν στη Αυτοδιοίκηση, αποφάσισαν να μπουν στο συνδυασμό του Δ. Κόκκινου και να σχηματίσουν μια ομάδα, ώστε να μπορούν να έχουν μια πολιτική παρουσία. Ήταν μια πολιτική απόφαση καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση. Αυτή η διαδικασία δεν λειτούργησε για το δήμο σωστά. Δεν υπήρχε δηλαδή κάποια διακριτή παρουσία από την ομάδα αυτή, ούτε κάποιες αντιπολιτευτικές πινελιές. Απολύτως τίποτα. Εντάχθηκαν απόλυτα στο μηχανισμό της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκκινου και τώρα τελειώνει η θητεία τους πρέπει να αποφασίσει ο καθένας πως θα πράξει.»

Ο ίδιος εκτιμά, ότι «Κάποιοι θα ακολουθήσουν εμένα, κάποιοι άλλοι δεν θα συμμετάσχουν καθόλου και κάποιοι θα ακολουθήσουν τον κ. Κόκκινο. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση επειδή υπάρχει υποψήφιος από τον προοδευτικό χώρο, εγώ δηλαδή, θα πρέπει να πάρουν σχετικές αποφάσεις». Τόνισε δε, ότι «Υπάρχουν κάποιοι που ήδη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μου, αλλά δεν είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο. Η ομάδα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τους υποψηφίους που προβλέπει ο νόμος (από 27 έως 35 άτομα) και προχωράμε κανονικά.»

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Studio Rethimno 9,80 ο εκπρόσωπος της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Αυγενάκης δήλωσε πως το κυβερνών κόμμα στον Δήμο Μυλοποτάμου θα στηρίξει τον Γιώργο Παπακωνσταντή. Ωστόσο, σε ερώτηση της εφημερίδας μας ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε άγνοια υποστηρίζοντας, ότι «Δεν ξέρω αν με στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδέα δεν έχω. Υπάρχει μια παραφιλολογία η οποία προέρχεται από κάποια υποτιθέμενα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι στην ομάδα Κόκκινου.  Το έχουν δηλώσει ακόμα και σε μένα, προσπαθώντας να δημιουργηθεί κάποιο άλλοθι γιατί στηρίζουν Κόκκινο, παρόλο που δηλώνουν ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ και λένε δεξιά κι αριστερά ότι εμένα με κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα χρίσμα δεν έχω από κανένα και δεν θέλω χρίσμα από κανένα. Θέλω τη στήριξη όλων πριν της Χρυσής Αυγής.»

Ο ίδιος συμπλήρωσε, ότι  «Δεν δίνει σημασία ο δημότης του Μυλοποτάμου τι θέση θα πάρει ένας παράγοντας ή μη. Εκείνο που έχει σημασία, είναι τι προτείνουμε για το δήμο και τι πρέπει να γίνει για να πάει επιτέλους αυτός ο τόπος μπροστά. Και να πάψει να είναι γνωστός για τα πράγματα που είναι γνωστός. Να είναι γνωστός για άλλα πράγματα, με θετικό πρόσημο, με προοδευτικό πρόσημο. Θέλω να συγκροτήσω μια ομάδα από όλους τους χώρους η οποία θα εκπροσωπεί την κοινωνία του Μυλοποτάμου και όχι τα κόμματα. Την κοινωνία που έχει να κάνει και με ιδεολογίες και με κοινωνικές τάσεις - τάξεις και με επαγγέλματα. Δηλαδή να περιλαμβάνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Με βάση την πρόταση αυτή θα ζητήσω τη στήριξη όλων των κομμάτων. Βέβαια η ΝΟΔΕ στηρίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο, αφού όπως είθισται, όταν ένας δήμαρχος έχει βγει με ένα κόμμα, το κόμμα αυτό να συνεχίζει να τον στηρίζει. Βέβαια εγώ απευθύνομαι και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. διότι ξέρω ότι πάρα πολλοί από αυτούς επιθυμούν επιτέλους αλλαγή στο Μυλοποταμο μετά από 21 χρόνια παρουσίας της ίδιας δημοτικής αρχής.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΡΡΗ

Η επίθεση του κ. Παπακωνσταντή στον Γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΚΙ.ΝΑΛ. κ. Μιχάλη Σαρρή δεν έμεινε αναπάντητη. Σε γραπτή του δήλωση, τόνισε, ότι «Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν θέλω να δηλώσω για άλλη μια φορά δημόσια ότι βάση της 7ης  εγκυκλίου  που μας ήρθε από τα κεντρικά της 14-10-2018 ξεκινούν η διαδιακασίες για της εκλογές στους δήμους  με ευθύνη της Ν.Ε. και των Δ.Ο. οι οποίες διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Όσο για τον Δήμο Μυλοπόταμου που τόσο συζήτηση γίνεται διαφαίνεται να υπάρχουν τρεις τάσεις. Κάποιοι που θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον νυν Δήμαρχο, κάποιοι που θέλουν να συνεργαστούν με τον υπό σύσταση συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι που θέλουν να γίνει ένας προοδευτικός αυτοδιοικητικός συνδυασμός με πυρήνα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης και των αυτοδιοικητικών  στελεχών μας, όπου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις, στις αποφάσεις  αυτές ο Γραμματέας της Ν.Ε. θα έχει συντονιστικό ρόλο χωρίς δικαίωμα ψήφου λόγο της διπλής του ιδιότητας και προφανώς θα ακολουθήσει την απόφαση των συλλογικών οργάνων του χώρου  και αν χρειαστεί θα πάρει και επιπλέον πρωτοβουλίες

Ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε. και των Δ.Ο. είναι εδώ για να υπηρετούν την παράταξη τα στελέχη μας, τον κόσμο που μας στηρίζει και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες κανενός. Έτσι πράττουμε μέχρι τώρα και έτσι θα συνεχίσουμε.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ