ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

0

Το ΥΠΠΟΑ ξεκινά την οριζόντια δράση «Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ο προϊστάμενος Συντήρησης Τσαγανός Ηλίας και οι συντηρητές Νικηφόρος Κωνσταντίνος και Χαλκιαδάκη Μαρία, προσκαλούν το κοινό να συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανοίγοντας το Εργαστήριο Συντήρησης, στο κτίριο των Συμβούλων, στη  Φορτέτζα.  Από τις 17 έως τις 19  Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις και  κάθε μία από αυτές θα έχει διάρκεια 30 λεπτών. Οι ώρες έναρξης των επισκέψεων θα είναι: 10:00, 10:30, 11:00 και 11:30. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν στο τηλέφωνο  28310 27505 από 9:00 -14:00 για να δηλώσουν τη μέρα και την ώρα που επιθυμούν . Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους των εργαστηρίων και να έχει μια πρώτη γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων, όπως επίσης και να έρθει σε επαφή με αυθεντικά τεκμήρια τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.

Παράλληλα, στην Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου  Ρεθύμνου στον Άγιο Φραγκίσκο, στο εγκάρσιο κλίτος, από 10:00 εως 18:00 θα εκτεθούν επιτοίχιες ανακοινώσεις συμμετοχής σε συνέδρια με εργασίες συντήρησης σε μνημεία και κινητά ευρήματα από την Π.Ε. Ρεθύμνου. Μέσα από αυτές, οι επισκέπτες  θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν  τη φιλοσοφία και τις αρχές που  διέπουν την συντήρηση  και  θα δουν  την κατάσταση των αρχαίων  πριν και μετά τις εργασίες συντήρησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

4ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ

«Οργανωμένες επισκέψεις στο εργαστήριο συντήρησης»

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του εργαστηρίου  και να έχει μια πρώτη γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων, όπως επίσης και να έρθει σε επαφή με αυθεντικά τεκμήρια τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.

17-18-19 Οκτωβρίου 2018, 10:00-12:00 σε μισάωρες επισκέψεις

Για τις επισκέψεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 28310 27505 από τις 9:00 -14:00, Εργαστήριο Συντήρησης, Κτίριο Συμβούλων, Φορτέτζα.

4 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΕΓΚΑΡΣΙΟ ΚΛΙΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ                                                                                                                                                                                                         

«Αναρτήσεις επιτοίχιων ανακοινώσεων»

17-18-19 Οκτωβρίου  2018, 10:00 – 18:00  

Οι επισκέπτες μέσα από επιτοίχιες ανακοινώσεις συμμετοχών σε συνέδρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την κατάσταση των αρχαίων πριν και μετά τις εργασίες συντήρησης και να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν την συντήρηση.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ