ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η «ναυαρχίδα» της Le Ponant κατέπλευσε στο Ρέθυμνο

0

Ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ρεθύμνου αντίκρισαν οι κάτοικοι & οι επισκέπτες της πόλης το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018. Το κρουαζιερόπλοιο “Le Laperouse” της γαλλικής εταιρείας Le Ponant , με μήκος 131 μ., βύθισμα 4,7 μ. , χωρητικότητα  184 επιβατών σε 92 καμπίνες και 114μελές πληρώματος, κατέπλευσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου στις 12:30 και παρέμεινε μέχρι τις 22:00.

Το κρουαζιερόπλοιο προσέδεσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου κενό επιβατών, η πλειοψηφία των οποίων έφτασαν στην πόλη με λεωφορεία, μετά την επίσκεψή τους στην Κνωσσό. Οι επιβάτες του Le Laperouse, οι περισσότεροι από την Ιταλία, τον Καναδά και την Αυστραλία, περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου όπου και παρέμειναν μέχρι την αναχώρηση του πολυτελούς πλοίου.

Η υποδοχή του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείο ήταν άψογη, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας,  ενώ το ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Ηράκλειο εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καλή συνεργασία που είχε με όλους τους φορείς του Ρεθύμνου.

Το ολοκαίνουριο πλοίο φέρει το όνομα του σπουδαίου αξιωματικού του Γαλλικού Ναυτικού και εξερευνητή,  Jean-François de Galaup, κόμη της Lapérouse, που πραγματοποίησε σημαντικές αποστολές στον Ειρηνικό Ωκεανό τον 18ο αιώνα. Ναυπηγήθηκε από τη Νορβηγική εταιρεία VARD και παραδόθηκε στην Le Ponant στις 15 Ιουνίου 2018, για να ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι 4 μέρες αργότερα.

Η Le Ponant, που διαθέτει στον στόλο της υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για επιβάτες με υψηλές απαιτήσεις, έχει επιλέξει το Ρέθυμνο ως σταθμό για τα πλοία της στη Μεσόγειο, ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί αφίξεις του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου «Le Bougainville», από τον Απρίλιο του 2019.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάρτιο και κάθε Δευτέρα στο λιμάνι της πόλης μας καταπλέει το mega yacht «Harmony V» της εταιρείας Variety Cruises, με 60 επιβάτες - στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς - και 60 άτομα πλήρωμα. Τα προγραμματισμένα για φέτος δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ