ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
VIRAL

Η Lego δημιουργεί μια λειτουργική Bugatti Chiron με 1 εκατομμύριο κομμάτια Legos

0

Με τιμή 3 εκατομμυρίων δολαρίων, η Bugatti Chiron αποτελεί ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα του κόσμου, με τη Lego να αναλαμβάνει να το αναπαραστήσει με τη χρήση 1 εκατομμυρίου κομματιών Legos.

Την εντυπωσιακή αυτή δημιουργία την είδαμε από κοντά στην έκθεση αυτοκινήτου Paris Motor Show, αποτελώντας σίγουρα ένα από τα εκθέματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έχοντας το ίδιο μέγεθος, η Bugatti Chiron της Lego εντυπωσιάζει για έναν ακόμη λόγο, αφού είναι απολύτως λειτουργική έχοντας χώρο για δύο άτομα στο εσωτερικό της. Φυσικά η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιταχύνει είναι τα 27 χιλιόμετρα ανά ώρα και έχει βάρος 1.3 τόνους. Για την τροφοδότηση με ενέργεια, υπεύθυνες είναι δύο μπαταρίες.

Σύμφωνα με τη Lego, για το συγκεκριμένο project εργάστηκαν 16 άτομα για 13.000 ώρες μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα. Είναι το πρώτο του είδους του και για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί 339 διαφορετικοί τύπου της σειράς παιχνιδιών Lego Technic που απευθύνεται σε πιο εξελιγμένες κατασκευές. Ο κινητήρας μόνο αποτελείται από 2304 Lego Power Functions motors μαζί με 4032 Lego Tehnic τροχούς και 2016 Lego Tehcnic Cross axles.

 

https://www.instagram.com/p/BooLkE7nNHU/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Πάντως για πιο οικονομικές -και λιγότερο εντυπωσιακές- καταστάσεις η Lego έχει κυκλοφορήσει στην αγορά συναρμολογούμενο μοντέλο με κλίμακα 1:8 και κόστος $349,99.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ