ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θ. Φωτίου από το Ρέθυμνο για συντάξεις και voucher στους Παιδικούς

0

Στο Ρέθυμνο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, τι είπε για συντάξεις και voutcer στους Παιδικούς Σταθμούς

Στις εργασίες του 8ου πανελληνίου συνεδρίου μονάδων κοινωνικής φροντίδας, Επ' αρωγή, στο Ρέθυμνο, βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, αναλύοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την πρόνοια, τονίζοντας ότι οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις έχουν αναπτυξιακό πρόσημο.

Η Θεανώ Φωτίου έδωσε στοιχεία στο κοινό για το κοινωνικό κράτος εν μέσω κρίσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα σχολικά γεύματα που μόνο σε επίπεδο Ηρακλείου ανέρχονται ήδη σε 3.500 καθημερινά, αριθμός που θα αυξηθεί τοπικά και πανελλαδικά.

Η πρόνοια και οι σχετικές χρηματοδοτήσεις έχουν αναπτυξιακή τροχιά, δήλωσε από το Ρέθυμνο η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, από το βήμα του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας. Επ' αρωγή, παρουσιάζοντας σχετικές ευρωπαϊκές μελέτες για του λόγου το αληθές.

Η Θεανώ Φωτίου παρέλαβε όπως δήλωσε, «Πρόνοια» 789 εκατομμυρίων ευρώ που αυξήθηκε σε κρατικές χρηματοδοτήσεις 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και με στόχο πλέον τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Θεωρεί ότι δεν αποτελούν μια «μαύρη τρύπα» τα εν λόγω κονδύλια, ενώ αντίστοιχα τα voucher για δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν αυξηθεί από 79 χιλιάδες σε 127 χιλιάδες και το οικογενειακό επίδομα προϋπολογισμού 650 εκατομμυρίων ευρώ με 800 χιλιάδες ωφελούμενους, έφτασε στους 900 χιλιάδες ωφελούμενους με προϋπολογισμό 910 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδική μνεία στα σχολικά γεύματα πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης με τα δεδομένα να αναφέρουν ότι ανέρχονται σε 3,5 χιλιάδες καθημερινά στο Ηράκλειο και σε 150 χιλιάδες πανελλαδικά, αριθμοί που θα ενισχυθούν περαιτέρω, σύμφωνα με τη Θεανώ Φωτίου.

«Δε θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις»

Τέλος στην ψήφιση αντικοινωνικών μέτρων μπαίνει μετά και το τέλος των μνημονίων, ενώ παράλληλα δε θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, δήλωσε από το Ρέθυμνο η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πεποίθηση που αφορά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και το σύνολο της κυβέρνησης, όπως τόνισε.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, ενώ θα στραφεί ως προς την κοινωνική της πολιτική στο μοντέλο των χωρών του βορά.

Την πεποίθηση ότι δε θα περικοπούν περαιτέρω οι συντάξεις εξέφρασε από το Ρέθυμνο η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, μια πεποίθηση που ενστερνίζεται το σύνολο της κυβέρνησης, όπως διαβεβαίωσε.

Τόνισε ότι η σημερινή συγκυρία, μετά το τέλος των μνημονίων, σηματοδοτεί παράλληλα και τη λήξη της λήψης αντικοινωνικών αποφάσεων και μέτρων που χαρακτηρίζονται από την διασάλευση της κοινωνικής συνοχής μέσα από τις δυσκολίες που πέρασε η χώρα.

Η Θεανώ Φωτίου τόνισε ότι θα συνεχιστεί η μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, όχι όμως μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, όπως ανέφερε, ότι ενστερνίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά μέσα από την ενδυνάμωση του δημοσίου τομέα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφέρθηκε στην εν γένει κοινωνική πολιτική της Ελλάδας και την επιθυμία της κυβέρνησης να απεμπλακεί από τις αντίστοιχες πολιτικές του ευρωπαϊκού νότου και να μεταβεί σε αυτές των χωρών του βορά που ασκούν κοινωνική πολιτική και μέτρα ανακούφισης που αφορούν και τη μεσαία τάξη και όχι μόνο την ακραία φτώχεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ