ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καλά νέα για τη Φιλαρμονική αναμονή για το Κλειστό των Περιβολίων

0

Ήδη στο Νομικό Πρόσωπο «Μουσική Παιδεία και Κοινωνική Πολιτική», γνωστοποιήθηκε η έγκριση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και αναμένεται η σχετική άδεια από την πολεοδομία, προκειμένου να προσχωρήσει το έργο αποκατάστασης του κτηρίου της Φιλαρμονικής.

Για ευχάριστα νέα μίλησε και ο κ. Μίνως Αλεφαντινός: «Έχουμε καλά νέα για τη Φιλαρμονική η οποία σαν κτήριο, σύμφωνα με τις βεβαιώσεις της αρχαιολογίας, ανήκει στα νεότερα μνημεία καθώς κατασκευάστηκε μετά το 1835. Η έγκριση έχει έρθει από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, έχει γίνει και η μελέτη από το κ. Άρη Χατζιδάκη και θα προχωρήσουμε πιο δυναμικά.»

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου που φτάνει το 1 εκ. ευρώ, αυτή θα αναζητηθεί είτε από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα είτε θα το χρηματοδοτήσει το Νομικό Πρόσωπο.

ΝΕΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Για το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου των Περιβολίων ο κ. Αλεφαντινός τόνισε: «Έχω πιέσει πάρα πολύ τον εργολάβο, ο οποίος έχει καθυστερήσει δραματικά. Άλλωστε δεν εισηγήθηκα και την τελευταία παράταση που ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι για μία ακόμα φορά, δεν θα είναι συνεπής στις ημερομηνίες που ζητάει». Πάντως παρά τις καθυστερήσεις, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων αναγνώρισε, την ποιότητα των εργασιών που όμως έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω. «Το θετικό είναι ότι το έργο ποιοτικά αισθητικά και τεχνικά είναι καλοδουλεμένο, αλλά χρονικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο της υπομονής μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Αλεφαντινός πρόσθεσε, ότι στον προϋπολογισμό έχει προστεθεί ένα ποσόν της τάξεως των 50-60 χιλιάδων, προκειμένου ν’ αλλάξει ο φωτισμός ούτως ώστε να μπορεί να καλύψει τηλεοπτικές μεταδόσεις, ώστε στη περίπτωση που αυτό χρειαστεί, το κτήριο να έχει τις προδιαγραφές που χρειάζονται .

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ