ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταστάσεις ντροπής… στον Μυλοπόταμο, κάνουν μάθημα λίγες ώρες κάθε μέρα

0

Μαθητές δεύτερης κατηγορίας στον Μυλοπόταμο - Οι γονείς τους, καταγγέλλουν ότι ακόμη δεν διδάσκονται μαθήματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν

Γονείς μαθητών από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ιωάννη Μαρκαντέ, καταθέτοντας την ανησυχία τους για την μη πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών, ένα μήνα σχεδόν μετά το πρώτο κουδούνι.

Ζητούν τον χαρακτηρισμό των σχολείων ως δυσπρόσιτων για την προσέλκυση των εκπαιδευτικών, όπως και την αύξηση των προσφερόμενων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Γαράζου. Προγραμματίζουν μάλιστα και συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό παιδείας.

Μαθητές δεύτερης κατηγορίας στον Μυλοπόταμο. Οι γονείς τους, καταγγέλλουν ότι ακόμη δεν διδάσκονται μαθήματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν, ενώ το πρόγραμμα διδασκαλίας καλύπτει λίγες ώρες με τους μαθητές να επιστρέφουν σπίτια τους, ουσιαστικά άπραγοι, με τους ίδιους να πρέπει κάθε χρόνο να κινητοποιούνται για κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους.

Ζητούν να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία σε Κράνα και Γαράζο, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να προσέρχονται για διδασκαλία με το πρώτο κουδούνι και όχι μετά από μήνες, ενώ εκφράστηκε η ανάγκη για αύξηση των ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ, έτσι ώστε και οι μαθητές και οι μαθήτριες να βρίσκουν μια διέξοδο και να μην τερματίζουν τις σπουδές τους λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ο δήμος Μυλοποτάμου θα διαθέσει κτίριο στο Γαράζο ως ξενώνα εκπαιδευτικών, ενώ διατίθεται να βρει διαθέσιμα σπίτια και στα υπόλοιπα χωριά.

Για τον προσεχή Ιανουάριο προγραμματίζεται σχετική συνάντηση στο υπουργείο παιδείας από κοινού, της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου με τους γονείς και την τοπική αυτοδιοίκηση του Μυλοποτάμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ