ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΕΔΗΡ και αυτοδιοικητικές εκλογές

0

Ακούγοντας παρατηρήσεις οικονομολόγων επί των πορισμάτων των δύο ελεγκτών ορκωτών λογιστών διαπιστώνω ότι και οι δύο συμφωνούν σε λογιστικές ατασθαλίες αλλά διαφωνούν σε μεγάλο βαθμό στο ύψος του πραγματικού ελλείματος. Δεν ξέρω εάν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι δύο ελεγκτές καταφέρουν να κάνουν σοφότερους τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες αλλά σίγουρα θα καταφέρουν να «νομιμοποιήσουν» την ΚΕΔΗΡ σαν το κυριότερο αντιπολιτευτικό όπλο, εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη πάντα φέρει η διοίκηση σε περίπτωση κακής διαχείρισης από το εντεταλμένο προσωπικό αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν απαλλάσσεται και των όποιων ευθυνών και η μείζονα αντιπολίτευση. Εάν πράγματι γνώριζε τη σοβαρότητα της κακοδιαχείρισης δε θα έμενε μόνο σε έγγραφες αναφορές αλλά θα έπρεπε να είχε προβεί και σε παραιτήσεις των αντιπροσώπων της στο συμβούλιο.

Αναμφισβήτητα η οικονομική διαχείριση στην ΚΕΔΗΡ θα αποτελέσει μια κηλίδα στην καθαρή εικόνα της οικονομικής διαχείρισης του δήμου επί 13 χρόνια αλλά όχι ικανή να την αμαυρώσει…όσο κι αν μεγεθυνθεί αντιπολιτευτικά. Δυστυχώς όμως επιβεβαιώνεται ότι μακροημερεύοντα δημοτικά σχήματα εξουσίας, χωρίς ανανέωση, αρχίζουν να πάσχουν από εφησυχασμό με ότι αυτό συνεπάγεται και σε ευαίσθητους τομείς.

Η σημερινή εικόνα των ενδιαφερομένων για το δήμο Ρεθύμνης δείχνει τους:

1.       Γ. Μαρινάκη, που θα ήθελε να δει να συνεχίζεται αξιόπιστα το έργο του, ανοικτός και σε συνεργασίες, χωρίς να θέτει προσωπικούς όρους όπως δήλωσε στην τελευταία ραδιοφωνική του συνέντευξη,

2.       Θ. Νίνο, διεκδικώντας την αποκλειστικότητα στήριξης της Ν.Δ. με κάθε τρόπο (βλ μεταγραφές στελεχών από άλλους δήμους και «απειλές» διαγραφής άλλων σε ενδεχόμενη «αποστασία»),

3.       Σταύρο Βουρβαχάκη εκφράζοντας ένα νέο, πολιτικά ανεξάρτητο, συνδυασμό ενεργών πολιτών και

4.       Μανούσο Μανουσογιάννη που εκπροσωπεί το ΚΚΕ.

Σε αναμονή βρίσκεται η τελική απόφαση για τη στάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση της στάσης της δικιάς μας πρωτοβουλίας, η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Η άποψη μας είναι ότι ο δήμος για να μην χάσει το βηματισμό του χρειάζεται ανανέωση και συνέχεια.

Συνέχεια με μαγιά από την υπάρχουσα εμπειρία ΚΑΙ ανανέωση-φρεσκάδα με πρόσωπα ικανά τόσο για τη σωστή υλοποίηση του σημαντικού έργου που έχει ήδη δρομολογηθεί όσο και για το πέρασμα στη νέα εποχή του 21ου αιώνα, των έξυπνων τεχνολογικών εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των δημοτών (smart city-ανοικτή πόλη βλ. Τρίκαλα) στη βάση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, κάνοντας παράλληλα σημαία τον ξεχωριστό πολιτιστικό χαρακτήρα του δήμου μας.

Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε κατά προτεραιότητα, αντί την αυτόνομη κάθοδο μας, την ισότιμη συνεργασία με άλλο δημοτικό συνδυασμό, ίδιων στόχων, ώστε να προκύψει ένα νέο ανανεωτικό σχήμα που θα εγγυάται την ομαλή συνέχεια, αφήνοντας στην άκρη κομματικές ομπρέλες και προσωπικές φιλοδοξίες (βλ παλαιότερο δημοσίευμα μου «Το σταυρόλεξο των δημοτικών εκλογών»).

Η συνισταμένη εξάλλου πάντα είναι μεγαλύτερη από τις συνιστώσες της..

Το πνεύμα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ απαιτεί υπευθυνότητα και προτρέπει σε συνεργασίες και ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου, για να μπορέσει αυτό, με τις αποφάσεις του, να καταστήσει το δήμο φιλικό στους δημότες (κατοίκους και επιχειρηματίες) και φιλόξενο-ελκυστικό στους επισκέπτες του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ