ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κοτζιάς από Κρήτη: Χρειάζεται κυβέρνηση της Αριστεράς ως κορμός της δημοκρατικής παράταξης

0

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση της δημοκρατικής παράταξης με κορμό την αριστερά» πρόκειται να τονίσει ο Νίκος Κοτζιάς από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του τοπικού Επιμελητηρίου ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη στη Κρήτη TV.

Ο πρώην πλέον υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω», άλλωστε, δεν έχει κρύψει τη διαφωνία του με τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, ενώ φέρεται να έχει εισηγηθεί στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ίσως και 152. Εξαρχής, άλλωστε, πίστευε –όπως θα τονίσει- πως η κυβέρνηση που σχηματίστηκε το 2015 δεν ήταν κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Όπως δε εκτιμά, τώρα μπορεί να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με συμμετοχή άλλων δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης, όπως το «Πράττω»- και όχι, πάντως, το σημερινό Κίνημα Αλλαγής.

Ο Ν. Κοτζιάς εμφανίστηκε οργισμένος χθες από τις αντιδράσεις της ΝΔ για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργού Εξωτερικών και αναμένεται σήμερα να την κατηγορήσει για «υπονόμευση της δημοκρατίας», όπως οργισμένος εμφανίζεται και για την κριτική που δέχεται για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο –και σε αυτό θα απαντήσει άλλωστε σήμερα από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Οργισμένος, ωστόσο, εμφανίστηκε και από χτεσινά δημοσιεύματα που τον έφεραν να παραιτείται από την κυβέρνηση «λόγω του υπέρμετρου εγώ του» και τα οποία φέρεται να αποδίδει σε κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπήρξε χτες τηλεφώνημα διαμαρτυρίας του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ίδιο πάντως να εξακολουθεί να αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα εκτός της κριτικής του, κάτι άλλωστε που θα συνεχίσει να πράττει και το επόμενο διάστημα.

Το εξασέλιδο σημείωμα και η κατ΄ιδίαν συνάντηση

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση μιάμιση ώρας το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μάλιστα, παρέδωσε στον πρωθυπουργό και εξασέλιδο σημείωμα με όλες τις εκκρεμότητες του υπουργείου Εξωτερικών για το επόμενο διάστημα.

Η ενεργοποίηση του "Πράττω"

Ο Νίκος Κοτζιάς, τέλος, θα ενεργοποιήσει περισσότερο το «Πράττω». Μετά το Ηράκλειο έχει προγραμματίσει εκδήλωση και ομιλία στην Κομοτηνή, ενώ για την 1 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση.

Χθες, ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο Νews 24/7 στους 88,6 και στα «Πολιτικά μαγειρέματα» με την Έλλη Τριανταφύλλου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε την Παρασκευή το ραδιόφωνο ότι το «Πράττω» εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο στήριξής του για το Δήμο Αθηναίων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ