ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έρχεται η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες

0

Από μέρα σε μέρα, ίσως και σήμερα, έχουμε την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για τους αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr η καταβολή των χρημάτων θα γίνει το αργότερο ως τις 25 Οκτώβρη, προσφέροντας μια σημαντική οικονομική «ανάσα» για χιλιάδες αγρότες.

Η διαδικασία, είχε «κολλήσει» τις προηγούμενες μέρες και έτσι φτάσαμε στη μετάθεση της πληρωμή των αγροτών για τις επόμενες μέρες. Υπογράφηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη η σύμβαση του Υπουργείου με την τράπεζα Πειραιώς και πλέον αναμένονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Νοεµβρίου προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει την προκαταβολή για το δεύτερο έτος Βιολογικής Γεωργίας, την προκαταβολή του πρώτου έτους για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, αλλά και την πληρωµή και άλλων μέτρων.

Από εκεί και πέρα οι αγρότες θα πρέπει να αναμένουν στα μέσα Δεκέμβρη την πίστωση των λογαριασμών τους με την εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, την «πράσινη» ενίσχυση, ενώ αµέσως µετά δροµολογείται η πληρωµή της εξισωτικής αποζηµίωσης του 2018 που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έχουν αναφέρει στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στόχος είναι µέχρι το τέλος του έτους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει κλείσει και όλες οι εκκρεµότητες από τα προηγούµενα έτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ