ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Γιατί ο χειμερινός Τουρισμός «καίει» χιλιάδες εργαζόμενους

0

Αντιμέτωποι με τον ελληνικό παραλογισμό είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα του Τουρισμού, εξαιτίας της προσπάθειας των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται να παραμένουν ανοικτές και το χειμώνα, στα πλαίσια της κίνησης που γίνεται για την ανάπτυξη και του χειμερινού Τουρισμού!

Το ελληνικό Κράτος για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως λειτουργεί χωρίς σύστημα, με μοναδικό κριτήριο την αφαίμαξη των εργαζομένων! Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, όταν ένα ξενοδοχείο για παράδειγμα, παραμείνει ανοικτό τη χειμερινή περίοδο και αποφασίσει να συνεχίσει να απασχολεί εργασία στο 30% του προσωπικού του περίπου, τότε το υπόλοιπο 70% του προσωπικού χάνει το δικαίωμα να επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ!

Δεν μπορούν να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί δεν εργάζονται πλέον σε επιχείρηση που χαρακτηρίζεται εποχική!

Ο κ. Βοργιάς, επισήμανε ότι έχουν γίνει συναντήσεις και επαφές με την πολιτική ηγεσία. Μάλιστα τον περασμένο Φλεβάρη το θέμα είχε τεθεί και στην Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία είχε δηλώσει ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί άμεσα. Φτάσαμε όμως στα μέσα Οκτώβρη και ακόμη το ζήτημα παραμένει άλυτο.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για επέκταση του Τουρισμού κατ' αυτόν τον τρόπο. Γιατί με τα δεδομένα που ισχύουν ως σήμερα, είναι σαν να τιμωρούνται οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να απασχολούνται στις τουριστικές επιχειρήσεις», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βοργιάς.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΚΗ, σημείωσε πως καλές είναι οι πρωτοβουλίες για την επέκταση του χειμερινού Τουρισμού, όμως και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να τηρούν τη νομιμότητα και να σέβονται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς έχουν παρουσιαστεί κάποια... παρατράγουδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ