ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρητικοί προσκυνητές στην πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Απαμείας Παϊσίου

0

Στη Βιέννη η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Παϊσίου

Την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παϊσιος, βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Βιέννης, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και Αυστρίας κ Αρσενίου.

Να αναφερθεί ότι ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ελλάδος και της Κρήτης που κατέφθασαν να συγχαρούν τον νέο Επίσκοπο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Επίσης στο Ιερο Ναό της Αγίας Τριάδος παρέστη όμιλος προσκυνητών από την Κρήτη με επικεφαλή τον Δήμαρχο Αρχανών και Αστερουσίων κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλη.

Τον νέο επίσκοπο με συγκίνηση προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, με τον οποίο ο νέος επίσκοπος ξεκίνησε τα πρώτα του ιερατικά βήματα στην πολυάριθμο Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη , ο ηγούμενος της οποίας παρέστη με πατέρες της Μονης στην χειροτονία και στην πρώτη Θεία Λειτουργία.

romfea.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ