ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου στην Ελούντα

0

Ξεκίνησαν στην Ελούντα οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά συνάντηση μεταξύ των ηγετών των τριών χωρών και διεξάγεται στην Κρήτη με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μια απόφαση που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον γεωστρατηγικό ρόλο του νησιού.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έφθασε χθες στο Ηράκλειο, υποδέχθηκε αρχικά τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έφτασε πρώτος στις εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας και κατόπιν γύρω στις 10:30 τον Αιγύπτιο ηγέτη Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος έφθασε με την πολυάριθμη συνοδεία του.

Πιο συγκεκριμένα οι τρεις διμερείς συναντήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 11:30 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κοινή συνάντηση των τριών ανδρών.

Στις επαφές με τον Νίκο Αναστασιάδη, οι οποίες βρίσκονται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το εθνικό ζήτημα της μεγαλονήσου, ενώ οι επαφές με τον Φατάχ αλ Σίσι θα επικεντρωθούν στις διμερείς οικονομικές συνεργασίες.

Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια, ενώ πλήθος δημοσιογράφων βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Elounda Peninsula» για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις επίσημες ανακοινώσεις και τις υπογραφές των συμφωνιών μεταξύ των τριών πλευρών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ