ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ουδέν σχόλιο για Κοτζιά από Καμμένο - Μήνυμα στην Τουρκία για Μπαρμπαρός

0

"Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο" απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη μεταξύ τους κόντρα στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε για το θέμα κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στα Χανιά για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, ο κ.Καμμένος έστειλε και μηνύματα στην Τουρκία με αφορμή το Μπαρμπαρός.

Ερωτηθείς εάν τον προβληματίζει η στάση της Τουρκίας σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ και με την έξοδο του Μπαρμπαρός, ο κ.Καμμένος απάντησε: "Εμείς επιχειρούμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Βλέπετε ότι εδώ είναι και η τουρκική σημαία και συνεκπαιδεύονται μαζί μας οι Τούρκοι στο ΚΕΝΑΠ. Είναι και προς το συμφέρον και της Τουρκίας να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας."

"Σήμερα, που γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του ΚΕΝΑΠ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μίτσελ βρίσκεται στην Κύπρο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της συνεργασίας της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την αρχή της εξόρυξης του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κρήτης, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Ιόνιο Πέλαγος" ανέφερε επίσης ο κ.Καμμένος.

"Θέλω να συγχαρώ όλα τα στελέχη του ΚΕΝΑΠ. Είμαι υπερήφανος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και είναι υπερήφανος όλος ο ελληνικός λαός, γιατί πράγματι δεν εκπαιδεύουν απλώς τις συμμαχικές δυνάμεις, αλλά κάθε χρόνο που περνά εξελίσσονται στο θέμα της θαλάσσιας ασφάλειας. Η γεωπολιτική άνοδος της πατρίδας μας οφείλεται και σε αυτό" πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι: "Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, όπου η πολιτική που έχουμε ασκήσει τα τελευταία χρόνια, πέραν της Συμμαχίας με τις διμερείς και τις τριμερείς, τετραμερείς πλέον σχέσεις προς τα νότια με το Ισραήλ, την Κύπρο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τις σχέσεις που έχουμε χτίσει με κοινές ασκήσεις με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις άλλες αραβικές χώρες, οι οποίες έρχονται κοντά μας γιατί ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Την ίδια ώρα είμαστε εκείνοι που τυγχάνουμε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ισραήλ" και πρόσθεσε:

"Η περιοχή μας, ιδιαίτερα ο χώρος μεταξύ Σουέζ, Κύπρου, Κρήτης και Μάλτας, είναι ένας θαλάσσιος χώρος όπου διακινούνται ναρκωτικά, όπλα, άνθρωποι και πετρέλαιο, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τoν κύριο μοχλό χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Ένας χώρος, ο οποίος μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να ελεγχθεί και παράλληλα, όπως αντιλαμβάνεστε και με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, οι ευθύνες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επεκτείνονται κατά αρκετά μίλια από ότι είναι σήμερα".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ