ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών

0

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου - Ο κ. Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα - Αναμένεται τοποθέτηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου. Η ανάληψη του υπουργείου προσωπικά από τον κ. Τσίπρα αποτυπώνει τη βούληση του πρωθυπουργού να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, που υπεγράφη με τα Σκόπια, που έχει προκαλέσει μείζονα ενδοκυβερνητική κρίση.

Η παραίτηση του κ. Κοτζιά ήρθε ως αποτέλεσμα της χθεσινής του κόντρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αλλά και της δυσφορίας του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών για τις ίσες αποστάσεις που τήρησε ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι δεν είχε την απαραίτηση κάλυψη του κ. Τσίπρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός επρόκειτο να ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής στις 3 το μεσημέρι. Ωστόσο, λόγω της παραίτησης του κ. Κοτζιά, το αεροσκάφος με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει δεν έχει απογειωθεί.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ