ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Έφυγε από την ζωή ο λυράρης Γιώργης Σπυριδάκης «Καλόγερος»

0

Στο πένθος οι Μέλαμπες Ρεθύμνου - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Θλίψη για την κρητική μουσική παράδοση, καθώς έφυγε από την ζωή ένας βετεράνος λυράρης, ο Γιώργης Σπυριδάκης, γνωστός και ως «Καλόγερος».

Ο 80χρονος λυράρης γεννήθηκε στις Μέλαμπες του Αγίου Βασιλείου, Ρεθύμνου και θεωρείτο από τους πιο αυθεντικούς καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής αφήνοντας την δική του καλλιτεχνική χροιά στην κοινωνία των Μελάμπων και όχι μόνο.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα άνθρωπο που αν και σεμνός, και δεν ήθελε την δημοσιότητα, ήταν πάντα μερακλής στις παρέες του και τα γλέντια που συμμετείχε και πάντα ξεχώρισε με το αυτοδίδακτο ταλέντο του.

Η αγάπη του για τη λύρα τον έκανε να ξεχωρίσει όπως άλλωστε και το ήθος του ενώ είχε και σημαντικές συνεργασίες με γνωστούς λαουτιέρηδες.

Το τελευταίο αντίο στον παραδοσιακό λυράρη θα τον πουν οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι στις 3 το μεσημέρι στη γενέτειρα του στις Μέλαμπες.

Σε σχετική ανάρτηση στο Facebook ο σύλλογος Μελαμπιανών Ρεθύμνου αναφέρει μεταξύ άλλων

«Έφυγε άλλος ένας βετεράνος αυθεντικός λυράρης των Μελαμπων

Δεν θα φύγει πότε από την μνήμη μας η ποιότητα της λύρα σου, και το ήθος με το μερακληκι που σε χαρακτήριζε στις παρέες

Καλό ταξίδι Γιώργη Σπυριδάκη ( Καλόγερος )».

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsyllogos.rethymnou%2Fvideos%2F1961615333877943%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ