ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στους δρόμους, ξανά, οι συνταξιούχοι

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η παγκρήτια σύσκεψη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων και με μεγάλη συμμετοχή των σωματείων και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Από μέρους των ομοσπονδιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος και Χρήστος Κολοβός αντίστοιχα. Οι ομιλητές τόνισαν ότι μόνο ο δρόμος του αγώνα φέρνει αποτελέσματα κάλεσαν τα σωματεία να οργανώσουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά για την προετοιμασία της παγκρήτιας κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτώβρη και ώρα 10:30 στο Ρέθυμνο.

Επίσης τόνισαν, οι συνταξιούχοι να μην επαναπαύονται με αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για δικαίωση συνταξιούχων από δικαστήρια και πρωτοδικεία, δημιουργώντας προσδοκίες και αποπροσανατολισμό, γιατί κανένας συνταξιούχος δεν πήρε πίσω ούτε ένα ευρώ.

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές, ότι είναι άδικες, τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις, στα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, είναι πληρωμένες με αίμα, με δικά μας χρήματα και ζητάμε με πολιτική απόφαση να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους, όπως επίσης και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ακόμα να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις. Τα μόνα χρήματα που πήραν πίσω οι συνταξιούχοι δόθηκαν με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης κάτω από τους μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνταξιούχων, όπως έγινε με τον ΕΟΠΥΥ και με τις Επικουρικές.

Οι συνταξιούχοι να απευθύνονται στα σωματεία τους, να μην προσφεύγουν σε αγωγές, να καταδικάσουν αυτούς που συμπλέουν με τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία και κύρια τα διάφορα Δίκτυα, που λένε ότι είναι ιστορική απόφαση, καλούν τους συνταξιούχους σε δικαστικές αγωγές με το αζημίωτο, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ - Τύπος, που στηρίζουν όλοι μαζί αυτή την εκστρατεία.

Επιμένουμε στο πλαίσιο αιτημάτων όπως κατά καιρούς το έχουμε δώσει στον πρωθυπουργό και απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά μας, χωρίς αγωγές, χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα. Μπροστά μας έχουμε τις νέες περικοπές από το νόμο Κατρούγκαλου και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος στην αγωνιστική κινητοποίηση στο Ρέθυμνο στις 31 Οκτώβρη και στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ