ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σταθάκης από ΕΒΕΗ: Η διπλή διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Ελλάδας

0

"Η διπλή διασύνδεση της Κρήτης αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Ελλάδος.", ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης από το βήμα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην μικρή διασύνδεση που αφορά τη σύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου αλλά και στον ΑΔΜΗΕ.

Θα παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια στην Κρήτη από τον Σταθμό της Μεγαλούπολης,υπογράμμισε ο ίδιος ενώ δήλωσε πως το όλο εγχείρημα ξεκινά στις αρχές του 2019 και τελειώνει το 2020.

Σχετικά με τη μεγάλη διασύνδεση, ο Υπουργός επεσήμανε:" Σήμερα μετά από εκτενείς διαπραγματεύσεις, οριστικοποιήθηκε ότι το έργο θα το κάνει η Αριάδνη, μια εταιρεία με 200 εκατομμύρια μετοχικό κεφάλαιο. Η Eurasia θα έχει ένα 39% και άλλες εταιρείες το υπόλοιπο. Από αρχές του 2019 ξεκινά με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2022 με αρχές 2023."

"Η διπλή διασύνδεση θα λύσει οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης. Από τα 700 εκατομμύρια που πληρώνουμε τα 400 είναι από την Κρήτη. Θα μειωθεί αυτό το τεράστιο ποσό. Θα είναι ασφαλής. Θα ενισχύσει κι άλλες μορφές ενέργειας όπως οι ΑΠΕ.", πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο με συνδυασμό την παραμονή ρυπογόνων μονάδων και το σταδιακό κλείσιμο τους, με την κατασκευή νέων.

Όπως είπε, εφόσον ολοκληρωθεί η διασύνδεση, ο λογαριασμός ΥΚΩ θα είναι μηδέν και η απόσβεση θα είναι επωφελής για όλους.

Ο Υπουργός ακόμη έκανε αναφορά στις ενστάσεις της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας λέγοντας πως θα ληφθούν υπ΄όψιν.

"Η στρατηγική μας για τις επενδύσεις και το μοντέλο ανάπτυξης των ΑΠΕ μας διατηρεί σταθερούς στις θέσεις μας. Στα περιβαλλοντικά θέματα έχουμε προωθήσει την πιο αυστηρή νομοθεσία..Θέλουμε την ενθάρρυνση των επενδύσεων.Μπορούμε και προωθούμε τις επενδύσεις με τρόπο συμβατό με το περιβάλλον.", επεσήμανε.

Ο κ.Σταθάκης αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Καστελλίου λέγοντας "υποστηρίζω αδιαμφισβήτητα το μεγάλο αυτό έργο. Ο τουρισμός θα είναι διπλάσιος στην Κρήτη. Δεν υπάρχει μέλλον στο Νίκος Καζαντζάκης."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ