ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 15% του Internet bandwidth παγκοσμίως καταναλώνει το Netflix

0

Σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση της εταιρείας Sandvine, Global Internet Phenomena Report, το Netflix είναι υπεύθυνο για το 15% της κίνησης δεδομένων στο Internet σε παγκόσμιο επίπεδο!

Πιο συγκεκριμένα, η δημοφιλής υπηρεσία streaming video καταναλώνει το 15% του bandwidth με το ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να είναι ακόμα μεγαλύτερο, στο 19,1%.

Σε ώρες αιχμής μάλιστα, ο όγκος δεδομένων που διακινούνται στο Internet είναι τέτοιος που το ποσοστό μπορεί να αγγίξει το 40% μόνο στις ΗΠΑ. Η ολοένα και δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming video ξεπέρασε το YouTube που συγκριτικά «καταναλώνει» το 11,4% του παγκόσμιου bandwidth. Ανάμεσα τους βρίσκονται διάφορα «HTTP Media Streams», όπως είναι ιστοσελίδες με «embedded videos» που καταναλώνουν το 13,1% του παγκόσμιου bandwidth. Το web browsing έρχεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 11,4% όσον αφορά στο «downstream traffic». Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το Amazon Prime Video στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει το YouTube σε κατανάλωση δεδομένων (7,7% έναντι 7,5%).

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ) καταναλώνουν το 5,1% του bandwidth ενώ το online gaming το 7,8%, με το League of Legends να αντιπροσωπεύει το 26% της game streaming κίνησης στον Ιστό.

Όσον αφορά στο Netflix, το ήδη εντυπωσιακό ποσοστό του θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερο αν δεν υπήρχε η κορυφαία τεχνολογία συμπίεσης της υπηρεσίας, με την Sandvine να υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είναι τριπλάσιο και ο όγκος των δεδομένων που θα διακινούνταν θα καταλάμβανε το 40% της παγκόσμιας κίνησης online σε σταθερή βάση. Πάντως, όπως επισημαίνει η εταιρεία Sandvine, το ποσοστό του Netflix θα αυξηθεί μελλοντικά και άλλο καθώς ο κόσμος «υιοθετεί» όλο και περισσότερο το 4K (αγοράζοντας τηλεοράσεις, set-top boxes κ.ά).

Συνολικά πάντως, το streaming video καταναλώνει περισσότερο από το μισό του bandwidth στο Internet σε παγκόσμια κλίμακα (58%). Άλλα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση είναι ότι το BitTorrent αντιπροσωπεύει το 22% της upstream κίνησης δεδομένων στο Internet (το ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει στο 31%).

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ