ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών η απόφαση αναφορικά με τις διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ

0

Σε πείσμα των κατ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καταστροφολογούντων και αερολογούντων, τα έργα ζωτικής σημασίας για την Κρήτη δεν είναι πλέον ούτε λόγια ούτε μακέτες. Η Κρήτη επί δεκαετίες αδικήθηκε και στερήθηκε τις υποδομές που χρειαζόταν, με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες που έχουν ονοματεπώνυμο τις τότε κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προ κρίσης δεν αξιοποίησαν τις πολλαπλές ευκαιρίες ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτήσεων.

Η αδικία αυτή πλέον αποκαθίσταται σήμερα από την κυβέρνηση βήμα με βήμα, σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, με σοβαρότητα, προγραμματισμό, διαφάνεια και νομιμότητα.

Υπεγράφη ήδη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη η σχετική απόφαση αναφορικά με τις διαδικασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και συγκεκριμένα:

  • Η έγκριση δέσμευσης ποσού 744.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και διάθεσης ισόποσης πίστωσης σε βάρος του ενάριθμου έργου 2017ΣΕ07100013 της ΣΑΕ 071 για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης Δ16 στη διενέργεια δημοσίων διεθνών διαγωνισμών ανάθεσης συμβάσεων για τα έργα:

(Α) Μελέτη-κατασκευή-χρηματοδότηση-λειτουργία-συντήρηση-εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο.

(Β) Μελέτη-κατασκευή-χρηματοδότηση-λειτουργία και συντήρηση τμήματος του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη με ΣΔΙΤ.

  • Επιλογή ανοιχτής διαδικασίας δημοπράτησης σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά μόνο βάσει τιμής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.4412/2016 μέσω ΕΣΗΔΗΣ.
  • Έγκριση τεύχους διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου.
  • Ανάθεση της προετοιμασίας και διεξαγωγής του διαγωνισμού στη Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης.

Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι φέρουν την ευθύνη για τη στασιμότητα των αναγκαίων έργων της Κρήτης, ποιοι άφησαν τον τόπο μας εκτός των μεγάλων υποδομών και ποιος βγάζει την χώρα από την κρίση με αξιοπρέπεια και σεβασμό στις ανάγκες της κοινωνίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ