Με ανεξήγητο μένος επιτίθεται η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ραχήλ Μακρή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, λόγω της έκδοσης του ημερολογίου του 2019 που στο εξώφυλλο έχει τη φανταστική απεικόνιση της Κρήνης Ριμόντι το 1850.
Η επίθεση της κ. Μακρή έγινε μέσω facebook αναφέρει συγκεκριμένα:«Πριν από λίγο ήρθε στα χέρια μου αυτό το ημερολόγιο. Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες.
Αί σιχτίρια πια.»
Διαδικτυακά απάντησε στην Ραχήλ Μακρή ο εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παντελής Γιαννουλάκης, ο οποίος έγραψε: "κ. Ραχήλ Μακρή
Χαίρομαι που κρατάτε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό ημερολόγιο! Ειλικρινά σας το λέω,χαίρομαι!
Οι ζωγραφιές-σκίτσα ειναι δημιουργίες του συμπολίτη μας κ. Κώστα Δασκαλακη. Ειναι ερασιτέχνης όμως ξεπερνάει πολλούς επαγγελματίες του είδους!
Πριν πέντε χρόνια στην επέτειο των 100 χρόνων από την επανένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα ο κ. Κ. Δασκαλάκης ζωγράφισε -σχεδίασε για λογαριασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου αυτές και άλλες παραστάσεις σχετικά με τα μνημεία και την ιστορική -πολιτιστική-πολιτισμική διαδρομή της πόλης μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά!Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν εξαιρετικές από επιστήμονες -πνευματικούς ανθρώπους του νησιού και από το Ίδρυμα " Ελευθέριος Βενιζέλος"!
Η δεύτερη φορά που έγινε αξιοποίηση των έργων αυτών ειναι μέσω του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Αλήθεια πού εντοπίζετε τον "ραγιαδισμό";
Ειναι ντροπή ... Προσβολή... "μειοδοτικό" ένα σχολικό ημερολόγιο να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της πόλης;
Θεωρείτε ότι η προσπάθεια αυτή προσβάλει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερια;
Μας καλείτε να φορέσουμε "τσαντορ " και να "πέσουμε στα τέσσερα!" ;; Ουσιαστικά δηλαδή μας θεωρείτε "προσκυνημενους" και ανάξιους συνεχιστές των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερια αυτού του τόπου;
Γράφετε "άι σιχτίρια!" ... Γιατί άραγε;
Το Ρέθυμνο έχει διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων μνημεία από την περίοδο Ενετοκρατίας & Τουρκοκρατίας... Αυτά τα μνημεία αξιοποιούνται και αποτελούν την γέφυρα του χθες με το σήμερα. Είναι η πολιτισμική-πολιτιστική -ιστορική κληρονομιά του Ρεθύμνου!
Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή μιας πόλης μέσω ενός σχολικού ημερολογίου;
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσετε την άποψή σας...
κ. Ραχήλ Μακρή,
έχουν διατεθεί περισσότερα από 1.000 ημερολόγια... Τα σχόλια όλων είναι εξαιρετικά!!
Πιστεύω ότι αδικείτε μια σπουδαία προσπάθεια τόσο του δημιουργού κ. Κ. Δασκαλάκη όσο του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και συναδέλφων εκπαιδευτικών... Αλλά και επιστημόνων που από το 2013 έχουν δει project με τις δημιουργίες αυτές μέσω του Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Θέλω να πιστεύω ότι διαβάζοντας το κείμενο αυτό μπορείτε να κάνετε μια επαναξιολόγηση του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Παντελής Γιαννουλάκης
Εκπαιδευτικός
3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου
Υ.Γ: Περιμένω τη δική σας απάντηση.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Ρέθυμνο,26/11/2018"