Σταύρος Αρναουτάκης

Κάτι…κινείται για τις εξετάσεις οδήγησης

Τη δέσμευση του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου το οποίο θα επιλύει το μεγάλο πρόβλημα με τις εξετάσεις οδήγησης, απέσπασε ο Ηρακλειώτης βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή σχετικής επερώτησης που είχε καταθέσει.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Σπίρτζης εξήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα έρθει το σχέδιο νόμου στη Βουλή, αφού τελείωσαν οι διαδικασίες από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ακριβώς το περιεχόμενο της τροπολογίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την υπερωριακή απασχόληση των εξεταστών. Ο Υπουργός αναφέρθηκε σε κυκλώματα εξεταστών, αρνούμενος ωστόσο να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής τα σχετικά έγγραφα.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου, που ζήτησε να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα που έχει προκύψει και δεν διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης ή αναβάθμισης της κατηγορίας του διπλώματος.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι αυτό έχει ως συνέπεια να απαξιώνεται η διαδικασία αξιολόγησης και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, να υπονομεύεται η επαγγελματική δραστηριότητα των σχολών οδήγησης και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι οδηγοί είτε είναι ιδιώτες, είτε άνεργοι που επιθυμούν να εργαστούν, είτε εργαζόμενοι ή και ηλικιωμένοι που θέλουν να αναβαθμίσουν την κατηγορία της άδειας οδήγησης τους.

Επιπλέον υπενθύμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έγκαιρα με τροπολογίες που κατέθεσαν οι Βουλευτές και το Μάιο αλλά και τον Οκτώβρη του 2018 έδινε λύση στο πρόβλημα, χωρίς να απαξιώνεται η όλη διαδικασία αλλά δεν έγιναν δεκτές.

«Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, του τεχνολογικού εξοπλισμού δεν πρέπει να οδηγεί στην αναστολή λειτουργίας όσων εφαρμόζονται και εσείς κ. Υπουργέ, επειδή όπως λέτε θα φέρετε ρύθμιση με το νομοσχέδιο, με τον τρόπο που το χειρίζεστε οδηγείτε σε απαξίωση το όλο σύστημα, εμείς θα τοποθετηθούμε για το περιεχόμενο όταν συζητηθεί το νομοσχέδιο, όμως τονίζω ότι χρειάζεται μεταβατικό διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και κάλεσε τον Υπουργό να υιοθετήσει την τροπολογία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που το διασφαλίζει.

Και συνέχισε σημειώνοντας πως οι εξεταστές είναι απλήρωτοι σε ότι αφορά την υπερωριακή τους απασχόληση 7 μήνες τώρα, απαιτώντας παράλληλα συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης της διαφάνειας και του δημόσιου χαρακτήρα της διαδικασίας.

cretalive.gr

Nova Professional Economy 23 euro!!!

Σχετικά άρθρα