Σταύρος Αρναουτάκης

Παρουσία Ξανθού το φόρουμ Κοινής Ευρωπαϊκής Δράσης κατά του καρκίνου

Το πρώτο φόρουμ της Κοινής Ευρωπαϊκής δράσης “Καινοτόμος Συνεργασία στη Δράση Κατά του Καρκίνου – iPAAC” θα διεξαχθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00-14:30 στο Ηράκλειο, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Παθολογική Ογκολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ και το Κέντρο Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης, συμμετέχει στην υλοποίηση της Κοινής Δράσης «Καινοτόμος Συνεργασία στην Δράση κατά του Καρκίνου –Innovative Partnership for Action Against Cancer», στο οποίο συμμετέχουν επίσης 44 συνεργαζόμενοι εταίροι-εκπρόσωποι χωρών από όλη την Ευρώπη, με κύριο στόχο την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στον έλεγχο του καρκίνου και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Με στόχο την παρουσίαση των σκοπών του προγράμματος για την επίτευξη ευρείας συμμετοχής και συνεργασίας φορέων στη δράση κατά του καρκίνου σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης, το πρώτο φόρουμ της Κοινής Δράσης «Καινοτόμος Συνεργασία στην Δράση κατά του Καρκίνου –Innovative Partnership for Action Against Cancer» φιλοδοξεί να αποτελέσει το έναυσμα για την συνεργασία φορέων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Aquilla Atlantis Hotel», (είσοδος από την οδό Μαλικούτη) έχει ως εξής:

Συντονιστές: Ε Μαυρομμάτη, Δ. Μαυρουδής

11:30-12:00 iPAAC: Καινοτόμος Συνεργασία στη Δράση Κατά του Καρκίνου, Ε. Μαυρομμάτη, Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

12:00-12:00 Εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του καρκίνου, Α. Ξανθός, Υπουργός Υγείας.

13:00-13:30 Ιατρική ακριβείας μέσω γενετικής ανάλυσης στον καρκίνο, Σ. Αγγελάκη, Αν. Καθηγήτρια Παθολογικής Ογκολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης/Γενική Γραμματέας Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

13:30-14:00 Αρχείο Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης, Χ. Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης/ Συντονιστής Κέντρου Καταγραφής Καρκίνου Κρήτης.

14:00-14:30 Συζήτηση

Nova Professional Economy 23 euro!!!

Σχετικά άρθρα