Σταύρος Αρναουτάκης

Σύνδεσμος Εφημέριων Κρήτης: Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Οι Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε στις 12 Νοεμβρίου ασχολήθηκαν με την προτεινόμενη αναθεώρηση άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος και ομόφωνα υιοθετούν, αποδέχονται και συντάσσονται με την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης στο σύνολό της γιατί, όπως αναφέρουν, η Ελλάδα πάντα έχει ανεξίτηλη ταυτότητα με θρησκεία και ιστορία, με παραδόσεις ήθη και έθιμα.

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Εφημέριων αναφέρεται:

” Για το μεγάλο θόρυβο της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας του κλήρου απαιτούν να γίνει ξεκάθαρα γνωστό στον κόσμο ότι το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας της Κρήτης έχει δοθεί στο κράτος με διάφορες μορφές και προϋποθέσεις μια από τις οποίες ήταν και παραμένει η μισθοδοσία των Ιερέων. Επίσης επιθυμούν να αναγνωριστεί το πολυσήμαντο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και εθνικό έργο που ανά τους αιώνες προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν οι Ιερείς μας σε κάθε γωνιά της κρητικής γης και ακόμη ότι αυτή η βίαιη εργασιακή μετάλλαξη δεν θα μειώσει την ανεργία και δεν θα σώσει την εθνική οικονομία
Τέλος, δεν δέχονται ως κρητικοί ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και άρα άλλοι να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς. Φτάνει πια”!

cretalive.gr

Nova Professional Economy 23 euro!!!

Σχετικά άρθρα