ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Την Τετάρτη η συζήτηση για τα οικονομικά της ΚΕΔΗΡ

0

Για την ερχόμενη Τετάρτη 14/11 προγραμματίστηκε η συνεδρίαση που αφορά στην ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τον έκτακτο έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών στην ΚΕΔΗΡ (Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης).

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση, επαναλαμβάνεται μετά την αναβληθείσα από 17 Οκτωβρίου συνεδρίαση, λόγω της μη παρουσίας του τακτικού ορκωτού λογιστή Γιώργου Αστρινάκη.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου από τους δύο ορκωτούς λογιστές κ.κ. Χρυσανθοπούλου και Νίκου και προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των οικονομικών της ΚΕΔΗΡ, κλήθηκε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου, εκτός τους δύο έκτακτους  και ο τακτικός ορκωτός λογιστής κ. Γιώργος Αστρινάκης, ο οποίος διενήργησε τακτικό έλεγχο ένα χρόνο πριν. Ο κ. Αστρινάκης λίγο πριν από την έναρξη του Δ.Σ., με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση του να απουσιάζει.

Καθώς η παρουσία του κρίθηκε σημαντική, μετά από πρόταση της παράταξης του κ. Θοδωρή Νίνου, η συνεδρίαση αναβλήθηκε προκειμένου ο κ. Γιώργος Αστρινάκης να κληθεί εκ νέου και να συμμετάσχει στην επόμενη συνεδρίαση.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα επιστολή του τακτικού ορκωτού λογιστή κ. Αστρινάκη, ούτε και στην προσεχή συνεδρίαση προβλέπεται να παραβρεθεί, ενώ όπως αναφέρει προτίθεται να δώσει εξηγήσεις στο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΡ εφόσον κληθεί να συμμετάσχει.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης είναι:

  1. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τον έκτακτο έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών στην ΚΕΔΗΡ (Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης).
  2. Έγκριση αποφάσεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΡ περί έγκρισης ισολογισμού έναρξης και οικονομικών καταστάσεων των ετών 2011 – 2015 (εισηγήτρια κα Μπιρλιράκη).
  3. Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ρεθύμνης (εισηγητής κ. Παπαδουράκης).
  4. Έγκριση μετακίνησης αιρετών (εισηγητής κ. Παπαδουράκης).
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ