ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Να χτίσουμε ισχυρή προσωπικότητα»

0

Ο καινούριος τεχνικός του Ρέθυμνο Cretan Kings, Βαγγέλης Ζιάγκος ανέλαβε άμεσα δράση, πραγματοποιώντας πριν από λίγο την πρώτη του προπόνηση στο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο 42χρονος προπονητής στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, τονίζοντας: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας για την τιμή και την εμπιστοσύνη να αναθέσει σε εμένα αυτό το δύσκολο έργο, σε μία ιδιαίτερη και ασυνήθιστη συνθήκη για αυτόν τον σύλλογο. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που έκανε δεκτή την επιθυμία μου να λύσω το συμβόλαιο για να αποδεχθώ την πρόταση του Ρέθυμνο Cretan Kings».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως το βάρος θα πέσει στην ψυχολογία των παικτών, με στόχο το χτίσιμο μίας ισχυρής προσωπικότητας ως ομάδα. «Όπως είπα η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται στην τελευταία θέση έπειτα από 6 αγωνιστικές. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή δεν μπορούν να αλλάξουν όλοι, συνήθως το «μάρμαρο» το πληρώνει ο προπονητής. Αντικαθιστώ έναν προπονητή νέας γενιάς, τον Σταύρο Μυκονιάτη και στην ίδια κατηγορία βάζω και τον εαυτό μου. Έναν πολύ ταλαντούχο και ικανό προπονητή. Πάνω στη δουλειά που ξεκίνησε ο Σταύρος θα «χτίσουμε» και εμείς. Το βάρος θα πέσει στην ψυχολογία των παιδιών. Πρωταρχικοί στόχοι είναι να χτίσουμε μία ισχυρή προσωπικότητα ως ομάδα, μία πολύ δυνατή νοοτροπία μαχητικότητας και αγωνιστικότητας για να έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε και λίγο μακρύτερα από τα πολύ στενά περιθώρια που η συνθήκη μας έχει αναγκάσει αυτήν τη στιγμή να κοιτάμε. Στο τέλος του χρόνου να καταφέρουμε να κάνουμε για ακόμη μία φορά υπερήφανο τον κόσμο που αγαπάει και έχει αγκαλιάσει την ομάδα».

Για το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με τον Χολαργό ο έμπειρος τεχνικός Βαγγέλης Ζιάγκος σημείωσε: «Νομίζω τα χρονικά περιθώρια για να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία η ομάδα δεν υπάρχουν. Πιο πολύ θα επικεντρωθούμε στην αμυντική μας συμπεριφορά και στον ψυχολογικό τομέα και να αξιοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι ως την αρχή μίας σειράς παιχνιδιών που θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε αρχικά τον αυτοσεβασμό μας και μετά τον σεβασμό της υπόλοιπης μπασκετικής κοινότητας».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ