ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήλωση Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές

0

Ο Δήμος Μυλοποτάμου αποτελεί σήμερα μία από τις πιο εξελισσόμενες περιοχές της Κρήτης. Με ενεργό πληθυσμό, μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, υψηλού επιπέδου τουρισμό, δυναμική αγροτοκτηνοτροφία και έντονη εμπορική δραστηριότητα, ανταπεξέρχεται και αντιδρά με εργατικότητα απέναντι στις δυσμενείς συγκυρίες, διαμορφώνοντας μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία.

Παράλληλα, με δράσεις κατάλληλες και γενναίες πρωτοβουλίες, η κοινωνία έχει ενεργοποιηθεί και αντιμετωπίζει με δυναμισμό τις προκλήσεις του μέλλοντος. Παραμερίζει εκκωφαντικά ότι την πλήγωνε μέχρι σήμερα. Αγωνίζεται για μια υγιή πορεία και θέτει σε προτεραιότητα τον πολιτισμό, την παιδεία, τις κοινωνικές δομές για την στήριξη της οικογένειας και των συμπολιτών μας, την συμπαράσταση στους πληγέντες συμπολίτες – θύματα της οικονομικής κρίσης. Εργάζεται με σεβασμό στο περιβάλλον και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την αξιοποίηση των παράκτιων περιοχών και των ορεινών όγκων. Λειτουργεί, επιτυγχάνοντας τη διαφοροποίηση και την θετική ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο Μυλοπόταμος ζει σε μια νέα εποχή, αφήνει πίσω το παρελθόν, ανταπεξέρχεται το δύσκολο παρόν, κάνει σταθερά βήματα και ανοίγει νέους ορίζοντες, κερδίζοντας το μέλλον.

Αυτό ήταν ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της το 2011, ανανέωσε το κοινωνικό της συμβόλαιο το 2014 και τώρα έρχεται ως φυσική συνέχεια να δηλώσει και πάλι παρούσα και έτοιμη να προκαλέσει όσες ακόμα ανατροπές απαιτούνται, προκειμένου, όλη αυτή η προσπάθεια να αναχθεί σε απτή εφαρμογή ενός πρότυπου αναπτυξιακού μοντέλου, που βγαίνει από την οικονομική κρίση με τις κατά το δυνατό πιο λίγες πληγές. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός, ότι την τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη συνολικά 23 έργα προϋπολογισμού 16.644.910 ευρώ ενώ έως το τέλος του έτους θα δημοπρατηθούν ακόμα 35 μεγάλα και μικρά έργα προϋπολογισμού 12.215.870 ευρώ.

Φίλες και φίλοι,

όλοι μαζί οι Μυλοποταμίτισσες και οι Μυλοποταμίτες όλων των ηλικιών, δίναμε μέχρι σήμερα τον αγώνα για να κερδίσουμε το μέλλον. Τώρα ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε στο μέλλον.

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου 2019, οι συνεργάτες μου και εγώ, αποφασίσαμε για μία ακόμα φορά πως δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε την οπισθοδρόμηση ή να θέσουμε υπό διακύβευση όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Έχουμε την πείρα, την θέληση, το πρόγραμμα, την ικανότητα και την αστείρευτη έμπνευση, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά για την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Καλούμε  όλους τους φιλοπρόοδους συνδημότες μας, να στελεχώσουν και να στηρίξουν τον συνδυασμό μας. Είμαστε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Μυλοποτάμου, η δική σας αυτοδιοικητική κίνηση, η οποία  απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Σε όλους του ιδεολογικούς χώρους, στις πολιτικές παρατάξεις, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς. Στην κάθε μία Μυλοποταμίτισα και στον κάθε ένα Μυλοποταμίτη ξεχωριστά. Θα συνεχίσουμε, όπως τώρα, όπως ξέρουμε. Όλοι μαζί. Δεν θα χαρίσουμε τις κατακτήσεις μας. Δεν θα χαρίσουμε τους κόπους μας. Δεν περισσεύει κανένας. Και, κυρίως, δεν έχουμε το περιθώριο, να χαριστούμε σε κανένα. Γιατί οι εποχές δεν χωρούν πειράματα και δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών ή καιροσκοπικών διαθέσεων σε οποιοδήποτε.

Με την πείρα και την δυναμική που αναπτύξαμε μαζί, σας καλούμε να συνεχίσουμε μαζί, επενδύοντας στον μέλλον που δημιουργήσαμε για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Κόκκινος

Δήμαρχος Μυλοποτάμου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ