ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δεύτερη ταινία του αφιερώματος στον Νορβηγικό κινηματογράφο

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.) την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 θα προβάλλει την δεύτερη ταινία του αφιερώματος στον Νορβηγικό κινηματογράφο, «Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ», σε συνεργασία με την Νορβηγική Πρεσβεία Αθηνών και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Περίληψη

Ο Sverre Nøkling δεν είναι τυπικός εξωγήινος. Για τα τελευταία 30 χρόνια ζει μόνος του σε σπηλιές χιονιού στα νορβηγικά βουνά. Πάντα σε κίνηση, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι παλαιών ξύλινων σκι, πηγαίνει από το ένα σπήλαιο του χιονιού στο επόμενο, αναζητώντας καταφύγιο από ακραίες χιονοθύελλες και έντονο κρύο άνεμο. Ένας αληθινός ειδικός στις τεχνικές υπαίθρου επιβίωσης, αυτός ο άγριος άνθρωπος αρνείται να βασιλεύει η σύγχρονη κοινωνία. Αντ’ αυτού, επέλεξε έναν τρόπο ζωής που αντιτίθεται  την συμπαγή καταναλωτική κουλτούρα και τον υλιστικό μοντέρνο κόσμο. Η ζωή του Sverre είναι μια ιστορία για την αναζήτηση της απόλυτης ελευθερίας καθώς και για την τιμή που πληρώνει κανείς για να την ζήσει.

Η ταινία απέσπασε 3 βραβεία.

Πρωτότυπος τίτλος:  Snøhulemannen

Έτος παραγωγής: 2010

Είδος: έγχρωμη

Χώρα: Νορβηγία

Γλώσσα: Νορβηγικά

Διάρκεια: 69

Σκηνοθεσία: Fridtjof Kjaereng

Ηθοποιός: Sverre Nøkling 

Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Απόλλων», Μεσολογγίου 18 (Παλιά πόλη) στις 6 μ.μ. Εγγραφές νέων μελών στην είσοδο του κινηματογράφου από τις 5.30 μ.μ.

Γενική είσοδος 5 €, για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ., φοιτητές, εκπαιδευτικούς και παιδιά 3 €.

Πληροφορίες: www.kinler.gr, [email protected] / 28310 29846. Fb: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ