ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δράσεις του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ρεθύμνου «Ερωφίλη»

0

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ρεθύμνου ‘Ερωφίλη’,  σε συνεργασία με  το Λύκειο Ελληνίδων, τη ΧΕΝ, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας  Δήμου Ρεθύμνης, διοργανώνει εβδομάδα δράσεων με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 θα φωταγωγηθεί το κτίριο του Δημαρχείου και το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, σε χρώμα πορτοκαλί, το χρώμα που αντιπροσωπεύει ένα λαμπρότερο μέλλον απαλλαγμένο από τη βία. Την ίδια ώρα θα σχηματίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το Δημαρχείο και θα γίνει χαιρετισμός από τον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Μαρινάκη Γεώργιο. Την όλη εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης, θα επενδύσει μουσικά η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου, με την επιμέλεια του κ. Ι. Σκεπετζή, και θα καλύψει ζωντανά το κανάλι ΚΡΗΤΗ ΤV.
  • Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:15 θα γίνει ομιλία στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, για θέματα υγείας και διατροφής, από τους γιατρούς  κ.  Μ. Καλλέργη και κ. Μ. Τζαγκαράκη.
  • Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί ο 6ος συμμετοχικός αγώνας δρόμου και αλληλεγγύης, απόστασης 3.300 μ για τους ενήλικες και 1.200 μ για τα παιδιά, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μικρασιατών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών-Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Αχίλλειον θα πραγματοποιηθεί τσάι με ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020. Έμφυλη βία-Ισόρροπη συμμετοχή των Γυναικών σε δομές εξουσίας και Κέντρα Λήψης Αποφάσεων. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.

Πάρτε μέρος στις δράσεις μας για να αυξηθεί η αφύπνιση και η προσπάθεια για συνηγορία.    Όσο πιο μαζική η συμμετοχή μας, τόσο πιο δυνατή και η φωνή μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ