ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ερωτηματικά για τα περί συμφωνίας μεταξύ Μαρινάκη - Σπανουδάκη

0

  • Σκληρή ανακοίνωση της παράταξης Νίνου που μιλά για αποκαλύψεις και γεγονότα που απαιτούν απαντήσεις

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε για τα καλά στο προεκλογικό Ρέθυμνο, με τους ανέμους να έχουν επίκεντρο στην παρούσα χρονική στιγμή, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στέλιο Σπανουδάκη. Και ενώ η δημόσια συζήτηση περιστρεφόταν γύρο από το ποιες θα είναι οι σχέσεις του κ. Σπανουδάκη με την τοπική ΝΟΔΕ, καθώς, αν και μέλος της, βρίσκεται στο πλευρό του Δημάρχου Ρεθυμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη, μια παρέμβαση του πρώην Αντιδημάρχου Μανώλη Μαριόλου σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, ήρθε όχι μόνο να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, αλλά να ρίξει «λάδι στην φωτιά» καθώς μίλησε για ένα ολόκληρο σκηνικό που πλέχτηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2014 και επέφερε συμφωνία μεταξύ του κ. Μαρινάκη και του κ. Σπανουδάκη.

Ο κ. Μαριόλος, είπε πως ήταν εκείνος που «έκλεισε» τη συμφωνία μεταξύ του σημερινού Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, η οποία στηρίχθηκε στο να κατέλθει υποψήφιος ο κ. Σπανουδάκης, κόντρα στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Νίνου, και ακολούθως να λάβει Αντιδημαρχεία… πενταετούς διάρκειας.

Για τα όσα είπε ο κ. Μαριόλος, ο κ. Σπανουδάκης δεν προέβη σε κάποια δήλωση έως και την ώρα εκτύπωσης της εφημερίδα μας. Ωστόσο, με μια σκληρή ανακοίνωση  ο δημοτικός συνδυασμός του Θοδωρή Νίνου, «Ρέθυμνο Αξίζεις», σχολίασε τα όσα υποστήριξε δημόσια ο κ. Εμμανουήλ Μαριόλος , αναφορικά με την διαδικασία μέσα από την οποία συμφωνήθηκε η προσχώρηση του κ. Σπανουδάκη στον κ. Μαρινάκη κατόπιν συγκεκριμένου ανταλλάγματος.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Θοδωρή Νίνο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Γιάννη Γαϊτάνη, Θέμη Χαμογεωργάκη, Μποτόνη Μποτονάκη, Μανώλη Φουρφουλάκη, Μανώλη Κρεβατσούλη, Βούλα Μαρινάκη, Πέτρο Στεφανάκη, Μάνο Παλαφούτη και Νίκο Κεχαγιαδάκη. Αναφέρει δε, τα εξής: «Κατά τον πολιτικό φιλόσοφο Τόμας Χομπς ο άνθρωπος έχει ως στόχο του την κυριαρχία, την προσωπική υπεροχή και τον πλουτισμό σε βάρος των υπολοίπων. Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι, υπακούοντας στις επιθετικές ως επί το πλείστον ενορμήσεις τους, οδεύουν προς την αλληλοεξόντωσή τους από φιλοδοξία, από φόβο, αλλά και από συμφέρον. Πάντως ο ίδιος καταλήγει ότι: μόνον οι αμοιβαίες συμφωνίες είναι ικανές να εδραιώσουν την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Μαριόλου είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους τόσο ο πλήρους θητείας Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Σπανουδάκης, όσο και ο υποτίθεται διαχρονικός φύλακας της ηθικής τάξης του τόπου μας, κύριος Μαρινάκης.

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον κ. Μαριόλο είναι ωμά και αδιαμφισβήτητα: Μετά από ένα μυστικό δείπνο τεσσάρων ανθρώπων,  ο κύριος Μαριόλος ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα του κυρίου Σπανουδάκη ότι δέχεται να κατέλθει στις εκλογές με τον κύριο Μαρινάκη αρκεί να αναλάβει μετεκλογικά θέση αντιδημάρχου την οποία να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν ενώ είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Θοδωρή Νίνου και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σπανουδάκης συμμετείχε σε τριμελή επιτροπή η οποία υποτίθεται προσπαθούσε να συγκροτήσει μια νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια! Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαριόλο ο σημερινός Δήμαρχος που σε κάθε ευκαιρία αναπτύσσει λογύδρια και κορώνες περί ηθικής τάξης, αποδέχτηκε με χαρά τη συναλλαγή.

Αν ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Μαριόλου και δεν αμφισβητηθούν από τον κ. Σπανουδάκη και τον κύριο Μαρινάκη τότε συνιστούν ωμή παραδοχή μιας πολιτικής συμφωνίας που δεν αφορά αυτοδιοικητικές αρχές ή ένα κοινό όραμα για τον τόπο, αλλά  μόνο τον συγκερασμό δυο αναγκών: της ασβέστης  ανάγκης για παραμονή στο δημαρχιακό θώκο πάση θυσία και της ανάγκης απόκτησής μιας σταθερής δημοτικής καρέκλας αντιδημάρχου και ίσως μιας υποσχετικής για το μέλλον. Πάντως τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: ο κ. Σπανουδάκης, παρότι δεν ήταν ψηλά στην σταυροδοσία του συνδυασμού του κ. Μαρινάκη που είθισται να αποτελεί ένα αντικειμενικό κριτήριο λαϊκής αποδοχής, παρέμεινε σταθερά και για όλη τη θητεία του Αντιδήμαρχός Οικονομικών, ενώ περίπου στα μισά ανέλαβε και αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΗΡ. Προφανώς επειδή ξέρει γράμματα που λέει και ο κύριος Μαριόλος.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι στεκόμαστε απέναντι σε λογικές συνδιαλλαγών και σε δοσοληψίες χειρίστου είδους. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από κάθε αρχή και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε απέναντι στην ιδιοτέλεια τους και τους αφιερώνουμε τη ρήση  του Κωνσταντίνου Τσάτσου, σε σχέση με την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να πετύχει το καλύτερο: «Πολλά όσα ήθελες και δεν μπόρεσες. Περισσότερα όσα μπορούσες και δεν θέλησες. Και ακόμη περισσότερα όσα δεν θέλησες και που έπρεπε και να θελήσεις και να μπορέσεις». Συνεχίζουμε ενωμένοι και σταθεροί στις αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε, με μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση, μακριά από  λογικές που ανήκουν στο χθες.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ