ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται και φέτος στην Κρήτη

0

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Προγραμματίστε από τώρα την εκδρομή σας για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και επισκεφθείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία της Κρήτης. Όλο το πρόγραμμα με τα οινοποιεία που συμμετέχουν, το ωράριο και τις εκδηλώσεις θα το βρείτε στο www.winesofcrete.gr . Εκεί μπορείτε να βρείτε και τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση “Bring Your Own Wine”. Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς (απαραίτητη είναι η κατανάλωση φαγητού). Η εν λόγω δράση θα ισχύσει μόνο για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Αποτυπώστε με φωτογραφίες την οινοτουριστική σας εμπειρία, και συμμετέχετε και στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας, ανεβάζοντας τες στα social media (Facebook & Instagram) με hashtag #winesofcrete και #winetourismday18 (οι όροι του διαγωνισμού βρίσκονται στο www.winesofcrete.gr).

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι τα εξής:

Νομός Χανίων: Οινοποιείο Αγίας Τριάδας,Οινοποιία Μανουσάκη, Οινοποιείο Ντουράκη, Οινοποιείο Πνευματικάκη

Νομός Ρεθύμνου: Οινοποιείο Κλάδος, Οινοποιείο Κουρκουλού

Νομός Ηρακλείου: Οινοποιείο Αλεξάκη, Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς,  Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Οινοποιείο Διγενάκη, Οινοποιείο Ευφροσύνη, Οινοποιείο Ιδαία Οινοποιητική, Οινοποιείο Λυραράκη, Οινοποιείο Αφοί Μαραγκάκη, ΜΙΝΩΣ - Οινοποιείο Μηλιαράκη, Οινοποιείο Μπουτάρη, Κτήμα Πατεριανάκη, Οινοποιείο Στυλιανού

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ