ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα την λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί-Σύσκεψη στη Περιφέρεια

0

Το πλαίσιο στήριξης του σημαντικού θεσμού, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) από την Περιφέρεια Κρήτης, συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν η διευθύντρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου Ειρήνη Αντωνίου, ο διευθυντής του ΣΔΕ Ηρακλείου Ματθαίος Παρασύρης, η διευθύντρια του ΣΔΕ Ιεράπετρας Ρέα Πηγιάκη, η διευθύντρια Οικονομικού της Περιφέρειας Μαρία Ραπτάκη, ενώ υπήρχε επικοινωνία και με το διευθυντή του ΣΔΕ Χανίων κ Κωνσταντίνο Καραμπάση.

Όπως είναι γνωστό τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας   απευθύνονται σε ενήλικα άτομα που δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο και πρόκειται για ένα καινοτόμο και ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. Στη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η σημαντικότητα του θεσμού των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, με την προσφορά απαραίτητων προσόντων και δεξιοτήτων σε ενήλικα άτομα, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις. Στη συνέχεια  συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, όπως οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, προβλήματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης των σχολείων αυτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γιάννης Παρασύρης επεσήμανε την πρόθεση της Περιφέρειας να ενισχύσει το θεσμό των ΣΔΕ και να συμβάλει στην προμήθεια της  αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής για τα σχολεία αυτά. Τέλος συναποφασίστηκε η υλοποίηση κοινών δράσεων όλων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας  με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ