ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Αρκαδική Εθελοθυσία

0

Στην μαρτυρική Ιερά Μονή Αρκαδίου κορυφώθηκαν το μεσημέρι οι επίσημες τιμητικές εκδηλώσεις για την 152η επέτειο του Ολοκαυτώματος του 1866.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού που εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, του Βουλευτή κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη που εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και όλων των εκπροσώπων των τοπικών θεσμικών και στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας εψάλη η πανηγυρική δοξολογία και ακολούθως επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μαυσωλείο της Μονής. Των θρησκευτικών τελετών προεξήρχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος.

 

Εξάλλου το πρωί,  πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Κουντουριώτη της πόλης η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Σχολείων, Αντιπροσωπειών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τους ήχους της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Της παρελάσεως προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ