ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών για τον ιερέα με την απίστευτη παράβαση

0

Απαλλάχτηκε από τις περισσότερες κατηγορίες ο ιερέας που φέρεται να… επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Ενώπιον του Αυτωφόρου Tριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο ιερέας ο οποίος φέρεται να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

Ο ιερέας απαλλάχτηκε από τις περισσότερες κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του ιερέα, κ. Κτιστάκη Νεκτάριο, «Το Δικαστήριο αθώωσε τον ιερέα για κάποιες εκ των κατηγοριών που του είχαν απαγγελθεί».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κτιστάκης, ο ιερέας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ απαλλάχτηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κληρικός δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης προχωρά ο ιερέας

Πάντως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, «Θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματα του ιερέα για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας κατηγορείτο - μεταξύ άλλων - για αντίσταση, εξύβριση, αλλά και σωματική βλάβη, καθώς επίσης και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου, αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι και ενημέρωσαν την αστυνομία, είδαν το ρασοφόρο άνδρα να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου 1821 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, κατευθυνόμενος προς την οδό Ίδης και τα Λιοντάρια.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποιήσαν το όχημα του κληρικού και ενημέρωσαν τον ελεγχόμενο ιερέα ότι πρέπει να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Ωστόσο, ο κληρικός φέρεται να αρνήθηκε. Ως αποτέλεσμα, ο ρασοφόρος προσήχθη από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Ωστόσο, όταν από την Αστυνομία βεβαιώθηκαν σε βάρος του κληρικού παραβάσεις, εκείνος φέρεται να αντέδρασε βιαίως και να επιτέθηκε σε αστυνομικούς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ