ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones σημείωσαν πτώση 6% το περασμένο τρίμηνο

0

Δεν είναι μυστικό ότι οι πωλήσεις smartphone υποχωρούν σε όλο τον κόσμο, ωστόσο μια νέα έκθεση από την IDC μας δίνει μια καλή ιδέα για το πόσο άσχημα έχουν γίνει τα πράγματα.

Οι αποστολές των smartphones έφτασαν τις 355,2 εκατομμύρια μονάδες το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 6,0% σε σχέση με τον αριθμό των αποστολών πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC. Η Samsung θεωρείται υπεύθυνη κατά μεγάλο μέρος για τη πτώση επειδή το τελευταίο τρίμηνο οι αποστολές ήταν κατά 13,4% λιγότερες ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύει το 20,3% της παγκόσμιας αγοράς smartphones.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά στην Κίνα, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων smartphone. Σαν να μην έφτανε ότι οι αποστολές μειώθηκαν κατά 11% μέσα στο πρώτο μισό της χρονιάς, οι αποστολές σημείωσαν πτώση για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο στην Κινέζικη αγορά.

«Τα υψηλά επίπεδα διείσδυσης, σε συνδυασμό με ορισμένες δύσκολες οικονομικές περιόδους, έχουν επιβραδύνει τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο» δήλωσε o Ryan Reith της IDC. Εν τω μεταξύ, χάρη σε συσκευές όπως το P20 Pro, η Huawei κατάφερε να παραμείνει μπροστά από την Apple για να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Η μάχη θα συνεχιστεί και το επόμενο τρίμηνο, καθώς η Apple μόλις ξεκίνησε την πώληση του νέου iPhone XR, ενώ η Huawei κυκλοφόρησε το Mate 20 Pro. Και οι δύο συσκευές έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές από διάφορους reviewers και ιστοσελίδες.

Με την αγορά των smartphone κορεσμένη, οι κατασκευαστές φαίνεται να βασίζονται στην επερχόμενη τεχνολογία 5G καθώς και σε κάποια νέα «τεχνάσματα» όπως είναι οι πολλές κάμερες για αντιστρέψουν την τύχη τους. «Πιστεύουμε ότι η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει από το 2019 και πέρα…. και θα υποστηριχθεί και από τη μετάβαση στο 5G» δήλωσε ο Ryan Reith.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ