ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Αντώνης Μαυράκης στο Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας

0

Με Ρεθεμνιώτικο «άρωμα συμμετοχής» ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο  Σεμινάριο Διεύθυνσης Ορχήστρας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 9,10 και 11 Νοεμβρίου 2018. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρεθεμνιώτης καθηγητής μουσικής, Αντώνης Μαυράκης γνωστός για τις εξαιρετικές μουσικές διοργανώσεις συμμετείχε στο τριήμερο σεμινάριο όπου ξεχώρισε καταχειροκροτούμενος.

Από το Δελτίο συμμετοχής των υποψηφίων συμμετεχόντων, φάνηκε η σοβαρή πρόταση – προσπάθεια του Ωδείου Άλφα της Αθήνας, με επίκεντρο το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, αρκεί να πούμε ότι οι συμμετέχοντες όφειλαν να προετοιμαστούν σε τουλάχιστον 2 έργα επιλογής τους και συγκεκριμένα:

Μέτριας δυσκολίας:

  1. «Symphony No. 1 in C major», Op. 21, 1st movement:Adagio molto – Allegro con brio 2nd movement: Andante cantabile con moto του L. V. Beethoven
  2. «Le nozze di Figaro» K. 492, opera buffa in four acts, Overture In D Major του W.A. Mozart
  3. “Là ci darem la mano” - No. 7, Duettino of Don Giovanni & Zerlina from Act I,

Scene III «Don Giovanni», K. 527, opera in 2 acts του W.A. Mozart. κ.α.  

Αυξημένης δυσκολίας:

  1. «Symphony No. 5 in C minor», 1st movement: Allegro con brio του L.V. Beethoven
  2. «Coriolan Οverture», Op. 62 του L.V. Beethoven
  3. «Egmont», Op. 84, Overture: Sostenuto, ma non troppo – Allegro του L.V. Beethoven
  4. «Nabucco (Nabucodonosor)», opera in 4 acts, Overture (Symphony) του G. Verdi
  5. «Leichte Kavallerie»(Light Cavalry), operetta in 2 acts, Overture του Franz von Suppé
  6. “Quando m'en vo” Musetta's Waltz from Act II «La bohème», SC 67, opera in 4 acts του G. Puccini. Ένα κομμάτι που ο Αντώνης Μαυράκης το είχε ερμηνεύσει στο 28Ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, με μεγάλη επιτυχία ως σολίστ με την τρομπέτα.
  7. «Il barbiere di Siviglia», opera buffa in 2 acts, Overture (Sinfonia) του G. Rossini, το οποίο ο κ. Μαυράκης επέλεξε και παρουσίασε διευθύνοντας το μπροστά στο κοινό, αλλά και στους ενεργούς συμμετέχοντες και ακροατές του σεμιναρίου που καταχειροκροτήθηκε, τόσο από το φιλόμουσο κοινό, αλλά ιδιαιτέρως και από τον Μαέστρο κ. Πυλαρινό.

Για το Ρεθεμνιώτη μουσικό τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα κλασικά έργα ήταν γνωστά λόγω της πολύχρονης συμμετοχής του στην Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα Ρεθύμνου ως μέλος, με την καθοδήγηση του Συνθέτη Μπάμπη Πραματευτάκη, αλλά και λόγω της συμμετοχή του σε ανάλογες Συμφωνικές Ορχήστρες, με καταξιωμένους Μαέστρους όπως τους: ΒΥΡΩΝΑ ΦΙΔΕΤΖΗ - ΜΙΧΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΑΒΙΔΗ, ΘΟΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΣΕΡΓΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΓΚΑΡΗ κ.α.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή των σπουδαστών που έκαναν αίτηση (πάνω από 40) από όλη την Ελλάδα, ενώ από την οργανωτική επιτροπή επιλέχθηκαν μόνο οι 17 για να συμμετάσχουν στο σεμινάριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ