ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλούσια δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο 24 και 25 του Νοέμβρη για τα μέλη του «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, Σ.Δ.Υ.Ρ.»

0

Και αυτό γιατί συνδιοργάνωσαν - με το «Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ρεθύμνου ΕΡΩΦΙΛΗ» , το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης , τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού – πατίνια «ΠΡΕΒΕΛΗ» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών -Διασωστών -Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ε.Ε.Σ, υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ένα διήμερο δράσεων ιατρο-αθλητικού περιεχομένου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, έγινε εκδήλωση με εξόχως ενδιαφέροντα θέματα.

Κύριοι ομιλητές ήταν: ο ιατρός Κος Μανώλης Τζαγκαράκης και θέματα: α) Υγεία και διατροφή και β) Βιοσυντονισμός: μια εναλλακτική ολιστική προσέγγιση και ο ιατρός Κος Μανώλης Καλλέργης με θέμα: Φαρμακευτική κάνναβη, η αναλγητική δράση της και στον αθλητισμό.

Πολλά τα μηνύματα που ο πρώτος εκ των ομιλητών πέρασε προς τους συμπολίτες μας, περί διατροφής και υγείας που σε συνδυασμό με την άθληση συμπληρώνουν αυτό που ονομάζουμε ευεξία στην καθημερινότητά μας

.Εξαιρετικά ενδιαφέρον και το δεύτερο θέμα του ίδιου ομιλητή, για όλους τους παρευρισκόμενους - πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά άκουγαν περί βιοσυντονισμού - που είχε να κάνει με την ολιστική προσέγγιση που μπορεί ο θεραπευτής να επιτύχει στον θεραπευόμενό του, με τη μέθοδο αυτή.

Έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον όλων, όταν ο δεύτερος των ομιλητών, αναφέρθηκε με τεκμηριωμένα στοιχεία, στις νέες πρωτοποριακές εξελίξεις για την αναλγητική δράση της φαρμακευτικής κάνναβης αλλά και τη θετική της επίδραση σε μια σειρά από παθήσεις και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Μετά το πέρας των ομιλιών, απαντήθηκαν οι πολυάριθμες και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο, ανανεώθηκε το ραντεβού όλων για το πρωινό της Κυριακής - για το δρόμο υγείας και αλληλεγγύης - και η βραδιά έκλεισε με ένα κέρασμα που περίμενε όλους κατά την έξοδό τους από την αίθουσα, προσφορά των κυριών του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ρεθύμνου "Ερωφίλη".

Την Κυριακή διοργανώθηκε με επιτυχία ο «6ος δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης».

Με τη συμμετοχή τους μικροί και μεγαλύτεροι συμπολίτες μας προσήλθαν το ηλιόλουστο πρωινό, στην Πλατεία Μικρασιατών, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, για να τρέξουν ή να περπατήσουν την παιδική διαδρομή (1200μ) και αυτή των ενηλίκων (3300μ), έχοντας σαν στόχο, με το συμβολικό ποσό των 3 ευρώ για κάθε συμμετοχή, να προσφέρουμε χρηστικό και απαραίτητο ιατρικό υλικό, για τη δράση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών -Διασωστών -Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ε.Ε.Σ, τους οποίους συναντάμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη εκδήλωση αθλητικού ή κοινωνικού -πολιτιστικού περιεχομένου, που συμβαίνει στη Περιφέρεια του Ρεθύμνου.

Η παρουσία τους και η πολύτιμη βοήθεια που -όποτε χρειαστεί - προσφέρουν, με απόλυτα οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο, προσδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας και στους συμμετέχοντες στις δράσεις, αλλά και σε όλους όσους τις παρακολουθούν σας θεατές.

Πριν δοθεί η εκκίνηση των αθλητικών δράσεων, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, μας κράτησε ευχάριστη συντροφιά, παιανίζοντας γνωστές μελωδίες και καταχειροκροτήθηκε από όλους.Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας που για μια ακόμη χρονιά, μας τιμήσανε με την παρουσίας τους και δείξανε πόσο πολύ εκτιμάνε το σκοπό αυτής της δράσης, που για έξι χρόνια ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου διοργανώνει.

Για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας στις διήμερες δράσεις του Σ.Δ.Υ.Ρ. και την οικονομική συνεισφορά τους, αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όπως επίσης θερμά ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,τις εθελόντριες του Σοροπτιμιστικού Ομίλου,την τροχαία Ρεθύμνου, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, τα μέλη του ΣΥΝΠΌΛΙΣ, τους μοτοσυκλετιστές του συλλόγου V-STROM, τον ΟΚΑ- Πρέβελη και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ