ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ακατάλληλες οι υποδομές για τους μαθητές ειδικής αγωγής σε Μισίρια και Γεράνι

0

Ο Δήμος διεκδικεί το πρώην κτίριο του ΚΕΓΕ

Έχουν φτάσει στην πηγή, αλλά ακόμα δεν έχουν πιει νερό. Ο λόγος για τους φορείς στο Ρέθυμνο που εδώ και χρόνια προσπαθούν να περιέλθει στη δικαιοδοσία του δήμου, το κτίριο που στέγαζε το ΚΕΓΕ, με σκοπό να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα της ειδικής αγωγής.

Αυτή την ώρα, τόσο στα Μισίρια, όσο και στο Γεράνι οι υποδομές που στεγάζουν τους μαθητές της ειδικής αγωγής είναι ακατάλληλες με αποτέλεσμα να στοιβάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να συνεργαστούν για το καλύτερο μέλλον των παιδιών.

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα του Ρεθύμνου στο να αποκαταστήσει το μεγαλύτερο και διαχρονικό πρόβλημα στην ειδική αγωγή, το στεγαστικό. Ο μητροπολιτικός δήμος του Ρεθύμνου έχει αιτηθεί την παραχώρηση του πρώην κτιρίου του ΚΕΓΕ από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για να στεγαστούν εκεί τόσο το ειδικό επαγγελματικό εργαστήριο εκπαίδευσης και κατάρτισης, όσο και το ειδικό νηπιαγωγείο και σχολείο όπου τα παιδιά συνωστίζονται σε ασφυκτικές υποδομές στα Μισίρια, όσο και το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο που στεγάζεται σε ακατάλληλες υποδομές στο Γεράνι.

Μια συνεργασία συναρμόδιων φορέων του Ρεθύμνου, έχει εξασφαλίσει τις τέσσερις από τις απαιτούμενες έξι προσυπογραφές υπηρεσιών που χρειάζεται να εγκρίνουν την παραχώρηση, και απομένουν η έγκριση από την εφορεία μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση και με τον Ρεθυμνιώτη υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξανθό για να μεσολαβήσει επισπεύδοντας έτσι τις διαδικασίες σε ένα θέμα που διεκδικεί το σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου εδώ και 12 χρόνια και τα τελευταία δύο χρόνια και με τον δήμο και την ΕΛΜΕ πιο ενεργά και από κοινού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ