ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πρόστιμα και συλλήψεις γιατί δεν πρόσεχαν τα σκυλιά τους

0

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις για παραβάσεις σχετικά με τα ζώα εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση των όρων και κανονισμών της Νομοθεσίας, εντοπίστηκαν ένας 54χρονος και μια 31χρονη, ελληνικής καταγωγής και οι δύο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως για τα σκυλιά δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας. Για παράδειγμα, τα σκυλιά ήταν δεμένα, δε είχαν σπιτάκι, ενώ είχε παραληφθεί η ηλεκτρονική τους σήμανση.

Οι έρευνες έγιναν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων και διαπιστώθηκαν οι εν λόγω παραβάσεις.

Και στους δύο επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου, ενώ τόσο ο 54χρονος όσο και η 31χρονη, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί (54χρονος και 31χρονη), για παραβάσεις της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση των όρων και κανονισμών της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο ημεδαπούς κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και παραλείποντας την ηλεκτρονική τους σήμανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυλοποτάμου, ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ