ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Συζήτηση με τον Α. Ξανθό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί ΤΕΙ

0

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος Ρεθύμνου της Επαγγελματικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών επισκεφθήκαμε τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό για να του εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί ΤΕΙ.

Ζητήσαμε από τον υπουργό να στηρίξει την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από έξη βουλευτές του ΚΙ.ΑΛ. για την έκδοση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων η οποία καθυστερεί 35 χρόνια. Τονίσαμε ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα εκδοθούν θα πρέπει να αντιστοιχούν σε αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης αφού σε αυτήν τη βαθμίδα ανήκουν τα ΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε επαγγελματικά δικαιώματα που εκδόθηκαν σε άλλες εποχές και για άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης διευκρινίζοντας τη θέση μας σχετικά με τα όσα διαδίδονται για αντιγραφή των Βασιλικών Διαταγμάτων του 1972 που αναφερόταν σε αποφοίτους Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Αναφέραμε τους αυθαίρετους αποκλεισμούς που υφίσταται ο χώρος μας από τα ηλεκτρονικά συστήματα την λειτουργία των οποίων εκχωρεί η κυβέρνηση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος όπως το σύστημα υποβολής Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που προορίζονται για δικαιοπραξίες, όπως και τον αυθαίρετο αποκλεισμό μας από το Building Cert (σύστημα Ενεργειακών Επιθεωρήσεων) για την εξέλιξη στη Β και Γ τάξη για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.

Ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία για μπορέσουν να βρουν λύση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ